Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής συναντήθηκε σήμερα Τετάρτη με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (Σ.Φ.Ε.Α.).
Η αντιπροσωπεία αποτελείτο από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τριαντάφυλλο Μηταφίδη και τον γενικό γραμματέα του ΣΦΕΑ κ. Θεόδωρο Καλογήρου.
Συζητήθηκε το θέμα της ανάδειξης του χώρου των πρώην φυλακών Επταπυργίου, ως τόπου ιστορικής μνήμης του Αντιδικτατορικού Αγώνα.
Ο υπουργός αφού άκουσε τις προτάσεις του Σ.Φ.Ε.Α. για τη δημιουργία μόνιμου εκθεσιακού χώρου αλλά και χώρου μελέτης για την Αντιδικτατορική Αντίσταση στο Επταπύργιο Θεσσαλονίκης, συμφώνησε ως προς την ανάγκη να μεταφερθεί το ιστορικό αρχείο των φυλακών Επταπυργίου που σήμερα βρίσκεται στις φυλακές Διαβατών Θεσσαλονίκης σε κατάλληλο και ασφαλή χώρο.
Η ανάδειξη των φυλακών σε τόπους ιστορικής μνήμης είναι υποχρέωση της Πολιτείας απέναντι στον ελληνικό λαό που αγωνίστηκε με όλες του τις δυνάμεις ενάντια στη δικτατορία και η λειτουργία των φυλακών Επταπυργίου ως χώρου ιστορικής μνήμης πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα ως χρέος και καθήκον προς τον λαό της Θεσσαλονίκης.