• Αναζήτηση
 • Αγκίστρι: Το ατύχημα υποδηλώνει την ανάγκη άμεσης αναβάθμισης των λιμένων

  Την ανάγκη «της άμεσης αναβάθμισης των λιμένων, ιδιαίτερα εκείνων που επιβαρύνονται από την αυξημένη κίνηση» τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων, Παναγιώτης Χατζηπέρος, ύστερα από το ναυτικό ατύχημα που συνέβη στο λιμάνι της Σκάλας Αγκιστριού.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Την ανάγκη «της άμεσης αναβάθμισης των λιμένων, ιδιαίτερα εκείνων που επιβαρύνονται από την αυξημένη κίνηση» τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων, Παναγιώτης Χατζηπέρος, ύστερα από το ναυτικό ατύχημα που συνέβη στο λιμάνι της Σκάλας Αγκιστριού.

  Όπως τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης, ο οποίος μετέβη εκτάκτως στο σημείο για να εκτιμήσει την έκταση των ζημιών και το χρόνο αποκατάστασης τους, η Περιφέρεια Αττικής έχει δημοπρατήσει την ανακατασκευή και επέκταση του λιμανιού, ένα έργο προϋπολογισμού 2.215.000 ευρώ το οποίο θα χρηματοδοτήσει από ιδίους πόρους, προκειμένου να γίνει «ασφαλέστερο και λειτουργικότερο καθώς είναι το μοναδικό που εξυπηρετεί Ο/Γ πλοία (ferry boat)».

  Σε συνεργασία με τον δήμαρχο Ιωάννη Αθανασίου και τον λιμενάρχη φρόντισαν για την ασφαλή αποβίβαση των 198 επιβατών και των οχημάτων τους από το «Αχαιός» σε άλλο πλοίο, καθώς και για τη μεταφορά και εξέταση πέντε ελαφρά τραυματισμένων στο Κέντρο Υγείας Αίγινας.

  Ακριβέστερη αποτίμηση και αξιολόγηση των ζημιών θα διενεργήσει το κλιμάκιο της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων που θα μεταβεί το Σάββατο στο νησί.

   

  Κοινωνία