Τρεις νεαροί Ρομά ηλικίας 19, 22 και 23 ετών συνελήφθησαν απο στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής για τουλάχιστον 23 κλοπές – διαρρήξεια στην Γλυφάδα.
Οι δράστες εντοπίστηκαν, χθες το πρωί, από περιπολούντες αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Νοτιοανατολικής Αττικής, την στιγμή που είχαν διαρρήξει μπαλκονόπορτα διαμερίσματος στη Γλυφάδα και αφαιρούσαν αντικείμενα.
Οταν αντιλήφθηκαν τους αστυνομικούς επιχείρησαν να διαφύγουν και συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη: οι δύο σε αποθήκη παρακείμενης οικίας και ο τρίτος σε πυλωτή πολυκατοικίας, έχοντας στην κατοχή του ένα διαρρηκτικό εργαλείο -κατσαβίδι, με το οποίο είχαν ενεργήσει τη διάρρηξη της παραπάνω οικίας.
Σε ανακοίνωση της ΕΛΑΣ σημειώνεται ότι οι δράστες αντιστάθηκαν σθεναρά κατά την σύλληψη τους, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν, χρήματα και διάφορα κοσμήματα, χρυσαφικά και ρολόγια καθώς και κινητά τηλέφωνα, μέρος των οποίων αναγνωρίστηκε από την ιδιοκτήτρια του παραπάνω διαμερίσματος και της αποδόθηκαν.
Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, που ανέλαβε την διερεύνηση της υπόθεσης, κατάφερε να εξιχνιάσει, μέχρι στιγμής, άλλες 22 περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών, που είχαν διαπραχθεί στην ευρύτερη περιοχή της Γλυφάδας.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι τρεις συλληφθέντες ήταν ενταχθεί σε εγκληματική ομάδα και με την ίδια ή διαφορετική – κατά περίπτωση –σύνθεση, από τις αρχές του 2018 προέβαιναν συστηματικά σε διαρρήξεις οικιών και διαμερισμάτων στην ευρύτερη περιοχή της Γλυφάδας.
Ως προς την μεθοδολογία δράσης τους, παραβίαζαν συνήθως παράθυρα, πατζούρια ή μπαλκονόπορτες με τηχρήση διαρρηκτών εργαλείων και αφού εισέρχονταν και ερευνούσαν τους χώρους αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, τιμαλφή και άλλα αντικείμενα αξίας.
Μεταξύ των υποθέσεων που εξιχνιάστηκαν είναι και η διάρρηξη οικίας Αντιδημάρχου του οικείου Δήμου, που έγινε προχθές το βράδυ.
Οι συλληφθέντες έχουν απασχολήσει τις Αστυνομικές Αρχές και στο παρελθόν για διάφορα αδικήματα, ενώ σε βάρος του 22χρονου εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα – για τα αδικήματα της εγκληματικής ομάδας, των διακεκριμένων περιπτώσεωνκλοπών τετελεσμένες και σε απόπειρα κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση και της αντίστασης και σήμερα οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Επιπλέον, σε βάρος του 19χρονου συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Γλυφάδας για απόπειρα απόδρασης και απλή σωματική βλάβη σε βάρος αστυνομικού, γιατί επιχείρησε να αποδράσει από τα κρατητήρια της συγκεκριμένης Υπηρεσίας, απωθώντας και χτυπώντας αστυνομικό.
Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής συνεχίζεται η έρευνα και εξετάζεται η συμμετοχή των συλληφθέντων και σε άλλες περιπτώσεις διαρρήξεων, κλοπών και συναφών αδικημάτων.

Η Ένωσή Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής συνεχάρη τους αστυνομικούς για την εξάρθρωση της σπείρας των νεαρών Ρομά και σημειώνει ότι: «Παρότι τα τμήματα τάξης και ασφάλειας της νοτιοανατολικής Αττικής έχουν αποδυναμωθεί λόγω των παγίων διαθέσεων στην Διεύθυνση Αθηνών, των αποσπάσεων και των φυλάξεων σε στόχους, οι επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας συνεχίζονται και τονώνουν το αίσθημα ασφαλείας του πολίτη, μπράβο στους συναδέλφους οι οποίοι με αυταπάρνηση επιτελούν το καθήκον τους.»

Συλλήψεις δυο ακόμη νεαρών για 17 κλοπές-διαρρήξεις

Επίσης ένας 25χρονος και ένας 29χρονος υπήκοος Ρουμανίας συνελήφθησαν για την εμπλοκή τους σε 17 κλοπές – διαρρήξεις σε καταστήματα και επιχειρήσεις, στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Αττικής.

Οι δυο δράστες εντοπίστηκαν μεταμεσονύκτιες ώρες της Κυριακής του Πάσχα (8 Απριλίου 2018), από περιπολούντες αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Νοτιοανατολικής Αττικής, έξω από κατάστημα στην περιοχή του Ελληνικού, από το οποίο είχαν αφαιρέσει, μετά από διάρρηξη, χρηματικό ποσό, φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, ρολόι κ.λπ. αντικείμενα.

Αντιλαμβανόμενοι τους αστυνομικούς επιχείρησαν να διαφύγουν και μετά από καταδίωξη συνελήφθη αρχικά ο 29χρονος υπήκοος Ρουμανίας και στη συνέχεια, το μεσημέρι της επόμενης ημέρας (Δευτέρα 9 Απριλίου), ο 25χρονος ημεδαπός, από αστυνομικούς Τμήματος Ασφαλείας Αλίμου, στην ίδια περιοχή.

Από την προανάκριση, που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής, προέκυψε ότι οι δύο συλληφθέντες ενέχονται συνολικά σε 17 περιπτώσεις διακεκριμένων διαρρήξεων – κλοπών.

Από τις περιπτώσεις αυτές, τις 14 διέπραξαν από κοινού, από τις αρχές του 2018, ενώ τις υπόλοιπες τρεις ο 29χρονος Ρουμάνος, το τελευταίο οκτάμηνο του 2017.

Το πεδίο της παράνομης δράσης των συλληφθέντων προσδιορίζεται στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Αττικής και συγκεκριμένα στις περιοχές Αλίμου, Ελληνικού, Αργυρούπολης, Ηλιούπολης, Βούλας, Βάρκιζας και Βάρης.

Ως προς την μεθοδολογία δράσης τους, προέβαιναν σε διαρρήξεις καταστημάτων, όπως εστιατόριων, ζαχαροπλαστείων, αρτοποιείων, μίνι μάρκετ, κομμωτηρίων, περίπτερων κ.λπ., κυρίως τις μεταμεσονύκτιες ώρες και αφού ερευνούσαν τους εσωτερικούς χώρους αφαιρούσαν χρήματα από ταμειακές μηχανές, ηλεκτρονικές συσκευές κ.λπ. όπως τσιγάρα και είδη καπνού από τα περίπτερα.

Οι συλληφθέντες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών από κοινού, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένες και σε απόπειρα οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελία και παραπέμφθηκαν σε τακτική ανάκριση.

Επιπλέον, όπως προέκυψε, ο 29χρονος, έχει συλληφθεί κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα στην περιοχή του Αλίμου.