Στις σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό που δημιουργήθηκαν από την λήξη των συμβάσεων 250 εργαζομένων, οφείλεται η συσσώρευση απορριμμάτων στον Πειραιά, όπως διευκρινίζει η δημοτική αρχή της πόλης.

«Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα υπάρχει επαρκές προσωπικό, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες στον τομέα καθαριότητας» σημειώνει στην ανακοίνωσή του δήμος Πειραιά, προσθέτοντας ότι «όλο το διαθέσιμο, αυτήν τη στιγμή, προσωπικό της καθαριότητας βρίσκεται στους δρόμους, έτσι ώστε να αντιμετωπισθεί αυτή η έκτακτη κατάσταση».

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, στις 31 Μαρτίου έληξαν οι συμβάσεις των 250 εργαζομένων στην καθαριότητα, οι οποίοι αποτελούν το 60% του ανθρώπινου δυναμικού. «Μέχρι, δηλαδή, εκείνη την ημερομηνία δεν είχε ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για το μόνιμο προσωπικό, με αποτέλεσμα να υπάρξουν μεγάλες ελλείψεις στο προσωπικό και να δημιουργηθούν τις προηγούμενες ημέρες προβλήματα στην ομαλή αποκομιδή των απορριμμάτων», διευκρινίζεται.

Ήδη, σύμφωνα με τον δήμο, οι πρώτοι προσληφθέντες από τον διαγωνισμό, σταδιακά, προσέρχονται στην εργασία τους.

«Οι Πειραιώτες γνωρίζουν ότι ο Πειραιάς είναι μία καθαρή πόλη και ότι μόνο σε έκτακτες καταστάσεις, που δεν αφορούν στον δήμο, αλλά στην κεντρική διοίκηση, δημιουργούνται προβλήματα για λίγες ημέρες» καταλήγει η ανακοίνωση του δήμου.