Στην κατάσχεση μεγάλου αριθμού κροτίδων και βεγγαλικών έχουν προχωρήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα οι αστυνομικές αρχές της Κρήτης που εντείνουν – ενόψει και των εορτών – τους ελέγχους τους.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη Tύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης μέχρι και σήμερα έχουν κατασχεθεί 56.059 κροτίδες και βεγγαλικά και έχουν συλληφθεί 8 άτομα.

«Οι έλεγχοι θα κλιμακωθούν τις επόμενες ημέρες και θα είναι αυστηροί», τόνισε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας ότι η κατοχή, διακίνηση και χρήση κροτίδων και βεγγαλικών απαγορεύεται κυρίως σε χώρους που την εορταστική περίοδο υπάρχει συνάθροιση πολιτών.

Παράλληλα, σε όλο το νησί εντείνονται τα μέτρα τάξης, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα μέτρα τροχαίας. Όπως είπε, «με βάση το σχέδιο που έχει εκπονηθεί, θα υπάρχει αυξημένη αστυνόμευση από τις υπηρεσίες τροχαίας και των 4 περιφερειακών ενοτήτων του νησιού καθώς και από την τροχαία του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης. Μεγάλο βάρος θα δοθεί στις λεγόμενες επικίνδυνες παραβάσεις όπως είναι η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, οι επικίνδυνοι ελιγμοί και οι αντικανονικές παραβάσεις».

Μέτρα θα ληφθούν ακόμα στις εισόδους των πόλεων καθώς και στα αστικά κέντρα όπου αυτό το διάστημα υπάρχει αυξημένος κυκλοφοριακός φόρτος.