• Αναζήτηση
 • Ολυμπία Οδός: Χρήσιμες πληροφορίες για τους εκδρομείς του Πάσχα

  Χρήσιμες πληροφορίες για τον καλύτερο προγραμματισμού των ταξιδιών από τους εκδρομείς του Πάσχα,

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Χρήσιμες πληροφορίες για τον καλύτερο προγραμματισμού των ταξιδιών από τους εκδρομείς του Πάσχα, δίνει η Ολυμπία Οδός, η οποία διαχειρίζεται τον αυτοκινητόδρομο Αθηνών – Κορίνθου – Πατρών. Σύμφωνα με τα στοιχειά των προηγούμενων ετών, η κυκλοφορία προβλέπεται ιδιαίτερα αυξημένη, λόγω της εξόδου για τις γιορτές του Πάσχα.
  Οι μεγαλύτερες αιχμές της κυκλοφορίας παρουσιάζονται, κατά την έξοδο, τη Μεγάλη Πέμπτη από τις 11 περίπου το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ και τη Μεγάλη Παρασκευή, από τις 7.00 το πρωί μέχρι τις 4 περίπου το απόγευμα.
  Αντίστοιχα, κατά την επιστροφή, η μεγαλύτερη κίνηση παρατηρείται τη Δευτέρα και την Τρίτη του Πάσχα, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ περίπου.
  Επισημαίνεται ότι η κίνηση στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ), εκτός του ότι απαγορεύεται σύμφωνα με τον ΚΟΚ, δημιουργεί σημαντικά προβλήματα τόσο στην πρόσβαση των οχημάτων έκτακτης ανάγκης, όταν αυτό απαιτηθεί, όσο και στην ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων, καθώς τα «παρανόμως» κινούμενα επί της ΛΕΑ οχήματα, εντάσσονται «βίαια» στη λοιπή κυκλοφορία, προκαλώντας σοβαρότατες τριβές και πτώση της κυκλοφοριακής ικανότητας του αυτοκινητόδρομου καθώς και κινδύνους στην οδική ασφάλεια.

  Απαγόρευση στην κυκλοφορία φορτηγών

  Τέλος, σύμφωνα με το ΦΕΚ 981/20-03-2018, ισχύουν απαγορεύσεις κυκλοφορίας των φορτηγών οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο Αθηνών – Κορίνθου – Πατρών, καθ’ όλο το μήκος από τα διόδια Ελευσίνας μέχρι τα διόδια Ρίου κατά τις ημέρες εξόδου, τη Μεγάλη Πέμπτη από τις 3 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ  και τη Μ. Παρασκευή από τις 6 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα. Κατά την επιστροφή, η κυκλοφορία των φορτηγών απαγορεύεται τη Δευτέρα του Πάσχα από τις 12 το μεσημέρι έως τις 10 το βράδυ και την Τρίτη του Πάσχα από τις 11 το πρωί έως τις 11 το βράδυ.
  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk