• Αναζήτηση
 • ΓΣΕΕ: Το ΠΑΜΕ επιχειρεί να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα

  Συμβολική κατάληψη στα γραφεία της ΓΣΕΕ πραγματοποιούν αυτή τη στιγμή Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Συνδικάτα που ανήκουν στο ΠΑΜΕ.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Συμβολική κατάληψη στα γραφεία της ΓΣΕΕ πραγματοποίησαν την Τρίτη Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Συνδικάτα που ανήκουν στο ΠΑΜΕ.

  Στην κινητοποίηση αυτή προχωρούν αντιδρώντας στην υπογραφή της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας της ΓΣΕΕ με τον ΣΕΒ και τις άλλες εργοδοτικές ενώσεις που σημαίνει, όπως υποστηρίζει το ΠΑΜΕ, συμφωνία με την πολιτική της κυβέρνησης «που οδήγησε στη φτώχεια εργαζόμενους και συνταξιούχους».

  Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

  «To ΠΑΜΕ επιχείρησε για ακόμη μία φορά να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα, προσφέροντας υπηρεσίες στην κυβέρνηση, έχοντας αναγάγει σε εχθρούς τους ίδιους τους εργαζόμενους» αναφέρει η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της με αφορμή την κατάληψη του κτιρίου της νωρίς το πρωί από μέλη του ΠΑΜΕ το οποίο όπως σημειώνεται επέλεξε να προχωρήσει στη «γνωστή αυτή τακτική» σε ώρα τηλεοπτικής αιχμής.

  Απαντώντας στις κατηγορίες του ΠΑΜΕ για την υπογραφή της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας η ΓΣΕΕ υποστηρίζει ότι με αυτό τον τρόπο διασφαλίζει συλλογικές ρυθμίσεις και θεσμικά δικαιώματα των εργαζομένων κατηγορώντας το ΠΑΜΕ ότι αγνοεί σκοπίμως «ότι άλλοι είναι εκείνοι οι οποίοι με νόμο απαγόρευσαν τις διαπραγματεύσεις οποιουδήποτε οικονομικού όρου, άλλοι δεσμεύτηκαν για κατάργηση αυτού του νόμου και επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 και αυτοί βρίσκονται αλλού και όχι στο κτίριο της Συνομοσπονδίας».

  Συνεχίζοντας η ΓΣΕΕ κάνει λόγο για ολισθηρό δρόμο που επέλεξε το ΠΑΜΕ και για επιλεκτική μνήμη, «ξεχνώντας ότι όταν η ΓΣΕΕ υπέγραφε ΕΓΣΣΕ και κατώτατο μισθό 751 ευρώ, πριν τους απαράδεκτους μνημονιακούς νόμους, εκείνοι μιλούσαν για αυξήσεις όσο ένα κουλούρι και πάλι τότε έκαναν επίθεση στους ίδιους τους συναδέλφους τους».

  Τέλος, αναφέρεται ότι «αντίπαλοι των εργαζομένων είναι όσοι εφαρμόζουν αντεργατικούς νόμους και όχι οι εργαζόμενοι που έχουν διαφορετική στρατηγική και αντίληψη από αυτή που ορίζει κάθε κομματική γραμμή, και ότι οι διχαστικές συμπεριφορές, το μόνο που καταφέρνουν είναι να κάνουν τους κυβερνώντες να τρίβουν τα χέρια τους αφού απαλλάσσονται από τις ευθύνες τους, τις οποίες το ΠΑΜΕ ρίχνει στις πλάτες των συναδέλφων που δεν συμφωνούν με την κομματικά χειραγωγούμενη τακτική τους».

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk