Στο «σκοτάδι» παραμένει μέχρι σήμερα η οικογένεια 42χρονου οδηγού φορτηγού, αρμενικής καταγωγής, ο οποίος στις 19 Σεπτεμβρίου έχασε τη ζωή του μέσα στο γκαράζ επιβατηγού –οχηματαγωγού πλοίου στο λιμάνι του Πειραιά ως προς τις ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος και τα αίτια θανάτου.
Μέλη της οικογένειας εκφράζουν την απορία τους γιατί σχεδόν έξι μήνες μετά υπάρχει κωλυσιεργία από τις αρμόδιες υπηρεσίες και δεν έχουν πάρει απαντήσεις στα ερωτήματα τους. Παράλληλα ζητούν να επισπευσθούν οι σχετικές διαδικασίες για να μάθουν πώς και γιατί έφυγε από τη ζωή ο άνθρωπός τους.
Σε ανακοίνωση που είχε εκδώσει τότε το γραφείο Τύπου του Λιμενικού Σώματος –Ελληνικής Ακτοφυλακής σημειώνονταν ότι: «Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πειραιά, ότι, κατά τη διάρκεια εκφόρτωσης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο λιμένα Πειραιά, 42χρονος οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο, εγκλωβίστηκε μεταξύ της καρότσας του οχήματός του και του τοιχώματος (μπουλμέ) του γκαράζ του πλοίου, χωρίς να έχει τις αισθήσεις του. Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής και κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τον απεγκλωβισμό του. Μόλις ολοκληρώθηκε η διαδικασία, διαπιστώθηκε ο θάνατός του 42χρονου από διασώστες του ΕΚΑΒ, ο οποίος στη συνέχεια παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά ΤΖΑΝΕΙΟ». Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας –νεκροτομής».
Από τότε μέχρι σήμερα δεν έχει αλλάξει κάτι. Σύμφωνα με στελέχη του ΛΣ, «η σχηματισθείσα δικογραφία αφού υπεβλήθη αρμοδίως στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά, εν συνεχεία επεστράφη, προκειμένου συμπεριληφθεί ιατροδικαστική έκθεση. Μέχρι στιγμής, η ιατροδικαστική έκθεση, δεν έχει περιέλθει στην αρμόδια υπηρεσία του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά προκειμένου ο φάκελος δικογραφίας επανυποβληθεί στην Εισαγγελία.»
Επιπρόσθετα, όπως υποστηρίζουν, «σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρεία, οι κάμερες ασφαλείας λειτουργούν αποκλειστικά και μόνο για παρακολούθηση –επιτήρηση της διαδικασίας φόρτωσης /εκφόρτωσης των οχημάτων και όχι για καταγραφή και ως εκ τούτου δεν τηρούνται αρχεία βιντεοσκοπήσεων».
Ακόμη όσον αφορά τις συνθήκες του δυστυχήματος και τα ακριβή αίτια θανάτου, βρίσκονται προς διερεύνηση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά.