«Η Οδοντιατρική Σχολή είτε δεν λειτουργεί καθόλου, είτε υπολειτουργεί για ένα χρονικό διάστημα 7 μηνών» καταγγέλλουν 320 φοιτητές της Σχολής σε επιστολή τους προς τη διοίκηση του Ιδρύματος και τον υπουργό Παιδείας με την οποία διαμαρτύρονται για το επίπεδο των σπουδών τους.

Η κατάσταση αυτή συνεχίζεται κυρίως των απεργιακών κινητοποιήσεων των καθηγητών της Σχολής που διαμαρτύρονται μ αυτό τον τρόπο για φορολογικές του εκκρεμότητες.

«Το κλινικό έργο έχει σταματήσει για 75 ολόκληρες ημέρες λόγω της απεργίας και άλλες 15 ημέρες ως το τέλος Μαρτίου (90 ημέρες σύνολο, μόνο μέχρι σήμερα). Ωστόσο, για την ολοκλήρωση ενός ακαδημαϊκού εξαμήνου απαιτείται η συμπλήρωση 65 ημερών εκπαιδευτικού έργου δηλαδή σύνολο 130 ημερών για την ολοκλήρωση ενός ακαδημαϊκού έτους. (Σύμφωνα με τον ν. 4009/2011, άρ.33 παρ.5)» αναφέρουν οι φοιτητές στην επιστολή τους.

Και συνεχίζουν: «Η εξεταστική Σεπτεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε καθυστερημένα και υπό συνθήκες πίεσης και αβεβαιότητας. (Συγκεκριμένα η εξεταστική των επί πτυχίω μαθημάτων πραγματοποιήθηκε τέλος Οκτωβρίου 2017 και των υπόλοιπων μαθημάτων στα μέσα Δεκεμβρίου 2017). Η εξεταστική του χειμερινού εξαμήνου μετατέθηκε για την περίοδο που ξεκινά απο τέλη Μαρτίου 2018 έως και μέσα Απριλίου 2018 – συμπεριλαμβανομένων και των ημερών του Πάσχα.

Οι παραδόσεις των μαθημάτων θεωρητικού και εργαστηριακού περιεχόμενου – τα όποια στην Οδοντιατρική Σχολή συνιστούν διαφορετικό κομμάτι της διδασκαλίας – ξεκίνησαν στα μέσα του Δεκεμβρίου 2017»…

Οι φοιτητές κάνουν λόγο για την ασυνεννοησία που υφίσταται μεταξύ του υπουργείου Παιδείας, των πρυτανικών αρχών του Ιδρύματος και της διοίκησης της Οδοντιατρικής Σχολής και αναφέρουν ότι «ως φοιτητές, έχουμε επωμιστεί το κόστος της αδράνειας των αρμοδίων και πλέον οφείλουμε να εκφράσουμε και επισήμως την δυσαρέσκειά μας για τις συνθήκες που επικρατούν στην Σχολή μας».