• Αναζήτηση
 • Πατούλης: Σκεφτόμαστε εθνικά, σκεφτόμαστε πατριωτικά

  ΤοΒΗΜΑ Team

  «Τιμητική» θεωρεί την πρόσκληση να συμμετάσχει ως εκπρόσωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης στο συλλαλητήριο της Κυριακής ο Γιώργος Πατούλης διευκρινίζοντας ότι δεν ενοχλείται αν συνυπάρξει με τη Χρυσή Αυγή ή άλλα ακραία στοιχεία. «Εμένα αυτό που με ενδιαφέρει είναι να είναι πολύς ο κόσμος. Κι αν είναι ένα εκατομμύριο, δεν νομίζω ότι θα πει κανείς ένα εκατομμύριο Έλληνες ακραίοι».

  «Υπό αυτή την έννοια, συνεχίζει, εμείς σκεφτόμαστε εθνικά, σκεφτόμαστε πατριωτικά. Και πάνω από όλα αφουγκραζόμαστε τις κοινωνίες. Και σε μια περίοδο που φτωχοποίησαν τον Έλληνα. Δέσμευσαν 99 χρόνια τη δημόσια περιουσία. Και έχουμε μέσα από τους πλειστηριασμούς την αφαίρεση των κατοικιών των Ελλήνων, και αυτό που δεν μπορούμε να δεχθούμε είναι να παίξει κανείς με την ιστορία και το μέλλον των παιδιών μας. Εκεί νομίζω όλοι αφήνουμε τις σημαίες τις κομματικές και πιάνουμε την ελληνική σημαία. Και αυτόν ακριβώς τον συμβολισμό θέλουμε να έχουμε την Κυριακή 4 του μηνός, δύο η ώρα».

  Παράλληλα ο κ. Πατούλης ερωτηθείς να σχολιάσει τις φήμες που τον φέρουν να «φλερτάρει» ολοένα και περισσότερο με την υποψηφιότητα για τη δημαρχία της Αθήνας δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

  «Η Αθήνα πρέπει να γίνει λαμπρό “brand name” σε παγκόσμιο επίπεδο […] και σε όποια θέση και αν χρειαστεί θα είμαι κοντά στη δημιουργία αυτού του “brand name” που θα φέρει ανάπτυξη στη χώρα».

  Ο σημερινός δήμαρχος Αμαρουσίου σημειώνει με νόημα μάλιστα ότι, παρότι «αγαπώ την πόλη μου, δεν γεννήθηκα στο Μαρούσι» και «ήμουν πάντα ενεργός πολίτης της Αθήνας».

  Κοινωνία