• Αναζήτηση
 • Θεσσαλονίκη: Τρακτέρ έκλεισαν συμβολικά την πλατεία ΧΑΝΘ (video)

  Πενήντα τρακτέρ από την Χαλκηδόνα έφτασαν το πρωί της Πέμπτης στο κέντρο της Θεσσαλόνικης. Οι αγρότες από την Βόρεια Ελλάδα θα συμμετάσχουν στην συγκέντρωση που είναι προγραμματισμένη για το μεσημέρι στην πλατεία της ΧΑΝΘ.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Ολοκληρώθηκε η κινητοποίηση της Επιτροπής Αγώνα Αγροτών Ελλάδας στην ΔΕΘ, αφού τα μέλη της πραγματοποίησαν τα δικά τους «εγκαίνια» στη φετινή Agrotica.

  Οι αγρότες άφησαν τα τρακτέρ τους στον κόμβο της ΧΑΝΘ όπου είχαν συγκεντρωθεί και πέρασαν πεζοί στις τρεισήμισι το μεσημέρι στο χώρο της ΔΕΘ, φτάνοντας μπροστά στο περίπτερο 8, όπου συμβολικά έκοψαν μια κορδέλα, «εγκαινιάζοντας, όπως κάθε χρόνο» την κλαδική έκθεση που χαρακτήρισαν «γιορτή της αγροτιάς» και «απαρχή των αγώνων» τους.

  Στο σημείο, νωρίτερα, επικράτησε μικρή ένταση με τις αστυνομικές δυνάμεις, κατά την προσπάθεια ορισμένων να μπουν στο περίπτερο, αλλά στη συνέχεια η επιτροπή τους κάλεσε έξω για να κόψουν την κορδέλα και τελικά χωρίς προβλήματα πέρασαν όλοι στο εσωτερικό του περιπτέρου.

  Οι αγρότες στη συνέχεια κινήθηκαν προς τη νότια πύλη της ΔΕΘ για να ανοίξουν τον κόμβο της ΧΑΝΘ, τον οποίο είχαν κλείσει συμβολικά με τρακτέρ στη μία και μισή το μεσημέρι.


   
  Τα τρακτέρ από την ανατολική Θεσσαλονίκη σταμάτησαν στον ΕΛΓΟ Δήμητρα, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου. Εκεί παρέμειναν για περίπου μισή ώρα, ενώ σημειώθηκε ένταση, όταν κάποιοι αγρότες επιχείρησαν να εισέλθουν στον χώρο αλλά δεν τους επιτράπηκε η είσοδος.


   

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk