Ολυμπιακός και ΑΕΚ έμειναν στο 0-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης» στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν στη ρεβάνς που θα διεξαχθεί στις 7 Φεβρουαρίου στο ΟΑΚΑ.

Live Blog Ολυμπιακός – ΑΕΚ (Κύπελλο, α’ ματς)



Δεν πρόκειται λοιπόν για κούρσα ταχύτητας, αλλά για μια διαδικασία αντοχής που ειδικά στην περίπτωση των γηπεδούχων περιλαμβάνει και κάτι ακόμη. Την Κυριακή τον Φορτούνη, τον Μιραλάς, τον Μάριν και τον Ανσαριφάρντ τους περιμένει ο Αστέρας στην Τρίπολη. Και εδώ που φτάσαμε συζητάμε πλέον για το «νταμπλ».

Δοκιμασία είναι και για τους δύο. Όχι ακριβώς η ίδια αλλά σε γενικές γραμμές οι διαφορές είναι μικρές. Και ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ αν υποθέσουμε ότι θα νικήσουν όλα τα ματς που έχουν μπροστά τους στις εγχώριες διοργανώσεις θα φτάσουν ως τα τρόπαια. Τους έτυχε προημιτελικός σαν… τελικός, αλλά η ουσία δεν αλλάζει. Απαιτείται διαχείριση σε όλα. Στις αγωνιστικές δυνάμεις, στον κύκλο του rotation, στα… νεύρα, στις κάρτες, στα ψυχολογικά πάνω και κάτω που προκαλούν τέτοιες μονομαχίες.

Το.. φεγγάρι για τους Ερυθρόλευκους δείχνει πιο γεμάτο. Όχι μόνο γιατί έχουν δύο από τα τρία ματς με την ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ στην έδρα τους, αλλά γιατί όσο ο καιρός περνά τόσο ανεβάζουν στροφές στο χορτάρι. Παρουσιάζει καλύτερο ποδόσφαιρο ο Ολυμπιακός αυτή την εποχή.

Την Κυριακή με την Ξάνθη είχε 17 τελικές, 3 γκολ, 1 δοκάρι και 3-4 κλασικές ευκαιρίες για να ανεβάσει το τελικό σκορ στον… ουρανό. Έχει το τρίγωνο Ανσαριφάρντ-Φορτούνης-Μάριν σε ρόλο πρωταγωνιστικό, έχει βρει την ισορροπία του συνολικά στις δύο φάσεις του παιχνιδιού. Έχει και τον Κέβιν Μιραλάς που απέναντι στην ΑΕΚ έχει γράψει την δική του ιστορία σκοράροντας σε τρεις διαφορετικές αναμετρήσεις από τις συνολικά τέσσερις που έχει αγωνιστεί με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Η ΑΕΚ με τον Χιμένεθ βολεύεται στο στιλ ποδοσφαίρο πίσω από τη μπάλα. Το απέδειξε μια χαρά στον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ που ήταν τέτοιο τεστ για εκείνη. Το Καραϊσκάκη όμως δεν είναι ΟΑΚΑ, για να γυρίσει ματς από το 0-2 από τον παραδοσιακό της αντίπαλο όπως έκανε τον Σεπτέμβρη. Στο Φάληρο παρότι επικράτησε στον περσινό ημιτελικό κυπέλλου (1-2) με τα γκολ των Αραούχο και Πατίτο… την πιάνει συχνά η θάλασσα. Πρόπερσι στο πρωτάθλημα το κοντέρ έγραψε 4-0, πέρσι σταμάτησε στο 3-0. Αν ο Ολυμπιακός ανοίξει το σκορ στην έδρα του, είναι δύσκολο να τον αντιμετωπίσεις.

Παρά ταύτα και για να μην απομακρυνθούμε από τον… πρόλογο; Τα ματς κυπέλλου είναι δύο. Και το παρελθόν διδάσκει και εδώ συγκεκριμένα πράγματα. Το 2015 ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στο… 179΄των δύο αναμετρήσεων με το γκολ του Φράνκο Χάρα στο ΟΑΚΑ. Και το 2017 αποκλείστηκε στο… 180΄όταν η κεφαλιά του Όσκαρ Καρντόσο σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της εστίας Ανέστη. Λεπτομέρειες τα έκριναν όλα.

Καθόλου απίθανο να συμβεί και πάλι. Απόψε λοιπόν δεν είναι παρά το πρώτο ματς. Το αν θα αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς θα το ξέρουμε το βράδυ. Το σίγουρο είναι πως οι δύο ομάδες μπαίνουν σε μια διαδικασία από την οποία αποκλείεται να βγούν οι… ίδιες. Αυτή η τριλογία σε δέκα ημέρες εννοείται πως θα φέρει νέα δεδομένα. Και στα δύο στρατόπεδα

Συνοπτικά το πρόγραμμα των πρώτων αγώνων της προημιτελικής φάσης του κυπέλλου:

ΤΕΤΑΡΤΗ

17:15 (Νέα Σμύρνη) Πανιώνιος-Λαμία
19:30 (Καραϊσκάκη) Ολυμπιακός-ΑΕΚ
21:45 (Τούμπα) ΠΑΟΚ-Ατρόμητος

ΠΕΜΠΤΗ
19:30 (Ζωσιμάδες) ΠΑΣ Γιάννινα-Λάρισα

Το πρόγραμμα των αγώνων ρεβάνς:


ΤΕΤΑΡΤΗ 7/2

17:15 ΑΕΛ-ΠΑΣ Γιάννινα (AEL FC Arena)
19:30 ΑΕΚ-Ολυμπιακός (ΟΑΚΑ)
21:45 Λαμία-Πανιώνιος (ΔΑΚ Λαμίας)

ΠΕΜΠΤΗ 8/2

19:30 Ατρόμητος-ΠΑΟΚ (Δημ. Στάδιο Περιστερίου)