• Αναζήτηση
 • Στην Αθήνα ο Αρχηγός της Υπηρεσίας Πυρόσβεσης και Διάσωσης του Ισραήλ

  Διήμερη επίσκεψη στην χώρα μας πραγματοποιεί ο Αρχηγός της Υπηρεσίας Πυρόσβεσης και Διάσωσης του Ισραήλ,

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Διήμερη επίσκεψη στην χώρα μας πραγματοποιεί ο Αρχηγός της Υπηρεσίας Πυρόσβεσης και Διάσωσης του Ισραήλ, Commissioner Dedy Simhi,ύστερα από πρόσκληση του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου ΠΣ Βασίλειου Καπέλιου, στο πλαίσιο της συνεργασίας των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των δύο χωρών. Ο κ.Simhi συνοδεύεται από τρεις αξιωματικούς.
  Σήμερα Τρίτη o Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, υποδέχθηκε την αντιπροσωπεία των Ισραηλινών στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος.
  Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση οι δύο Αρχηγοί συζήτησαν θέματα κοινού πυροσβεστικού ενδιαφέροντος και αντάλλαξαν αναμνηστικές πλακέτες. Στην συνάντηση παρέστησαν επίσης, ο Υπαρχηγός Υποστήριξης Αντιστράτηγος ΠΣ Σωτήριος Τερζούδης και ο Υπαρχηγός Επιχειρήσεων Αντιστράτηγος ΠΣ Ιωάννης Βασιλειάδης.
  Στο πρόγραμμα της Ισραηλινής αντιπροσωπείας περιλαμβάνονται επισκέψεις σε δομές και υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος.
  Σύμφωνα με πληροφορίες θα επισκεφθούν το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων (Ε.Σ.Κ.Ε), την Πυροσβεστική Ακαδημία, την 1η Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Μ.Α.Κ.) στην Ελευσίνα και το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πεντέλης. 
  Η επίσκεψη της ισραηλινής αντιπροσωπείας εντάσσεται στο πλαίσιο των εντατικών ανταλλαγών και της συνεργασίας μεταξύ των πυροσβεστικών σωμάτων του Ισραήλ και της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια.  Έχουν πραγματοποιηθεί πολλές ανταλλαγές επισκέψεων των ηγεσιών των πυροσβεστικών υπηρεσιών των δύο χωρών τόσο στο Ισραήλ όσο και στην Ελλάδα, ενώ Ισραηλινοί και Έλληνες πυροσβέστες έχουν πραγματοποιήσει κοινές ασκήσεις. 
  Το 2007, μεγάλη αντιπροσωπεία Ισραηλινών πυροσβεστών ήρθε στην Ελλάδα για να συνδράμει στην κατάσβεση των μεγάλων πυρκαγιών στην Πελοπόννησο. Το 2010 και το 2016, Έλληνες πιλότοι και πυροσβέστες έπαιξαν κύριο ρόλο στην κατάσβεση των μεγάλων πυρκαγιών που ξέσπασαν στο Όρος Καρμέλ του Ισραήλ. Τόσο οι Ισραηλινοί όσο και οι Έλληνες πυροσβέστες έχουν τιμηθεί για την προσφορά τους σε ειδικές τελετές από τις κυβερνήσεις της Ελλάδας και του Ισραήλ.    
  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk