• Αναζήτηση
 • Το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας στηρίζει το πρόγραμμα «ΝΟΣΤΟΣ»

  Από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρο Β΄ έγινε δεκτός ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό Τέρενς Κουΐκ, το απόγευμα της Παρασκευής.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρο Β΄ έγινε δεκτός ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό Τέρενς Κουΐκ, το απόγευμα της Παρασκευής.

  Κατά τη συνάντησή τους, παρουσία του γενικού Προξένου της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια Εμμανουήλ Κακαβελάκη, ο υφυπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τον Αλεξανδρινό προκαθήμενο για το πρόγραμμα «ΝΟΣΤΟΣ», της επιστροφής, από τις 7 έως τις 14 Μαρτίου, στη γη των πατεράδων και παπούδων τους 100 Αιγυπτιωτών, ένα θέμα που συζήτησε τις τελευταίες λεπτομέρειες στο Κάιρο με την ομόλογό του Αιγυπτία Υπουργό Διασποράς και Μεταναστευτικής Πολιτικής κα Ναμπίλα Μάκραμ.

  Από την πλευρά του, ο προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής ευλόγησε το όλο εγχείρημα, τονίζοντας μάλιστα χαρακτηριστικά ότι το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις και εθελοντικά το όλο πρόγραμμα, αναμένοντας να υποδεχτεί τους 100 Αιγυπτιώτες, 70 από την Ελλάδα και 30 από την Κύπρο, εκφράζοντας τη μεγάλη του ικανοποίηση που το πρόγραμμα αυτό τελεί υπό την αιγίδα του Αιγυπτίου Προέδρου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι και έχει την αμέριστη στήριξη τόσο του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα όσο και του Κυπρίου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη.

  Τέλος, να σημειωθεί ότι όπως τόνισε ο κ. Κουΐκ στον Πατριάρχη Θεόδωρο, εκτός από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, ιδιαίτερα η περίφημη Αλεξανδρινή Βιβλιοθήκη θα αποτελέσει τον κεντρικό πυρήνα των εκδηλώσεων «ΝΟΣΤΟΣ» που θα φέρουν πιο κοντά τα τρία κράτη και λαούς, μετά από τις αποφάσεις που πήραν οι κ.κ. Κουΐκ και Μάκραμ. Επιπλέον ο υφυπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε τη μεγάλη συμβολή της Κύπρου στο όλο εγχείρημα μέσω των καθοριστικών προσπαθειών και της συνεργασίας του επιτρόπου της Κυπριακής Προεδρίας για θέματα Αποδήμων Φώτη Φωτίου.

  «Είμαστε όλοι στη διάθεσή σας, εθελοντές για την επιτυχία του σημαντικού αυτού προγράμματος», κατέληξε ο Αλεξανδρινός προκαθήμενος κ. Θεόδωρος, παρουσία του Πατριαρχικού Επιτρόπου Αλεξανδρείας Μητροπολίτου Άκκρας Νάρκισσου και του γραμματέα της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, αρχιμανδρίτου π. Δανιήλ Μπιάζη.

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk