• Αναζήτηση
 • Στο Δαφνί ο 34χρονος που έκαψε τον πατριό του στη Μάνη

  Ο 34χρονος που έκαψε τον πατριό του στη Μάνη απολογήθηκε στον ανακριτή και μετά οδηγήθηκε στο Δαφνί, προκειμένου να γίνει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη για την πνευματική και συναισθηματική του κατάσταση.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Στο Δαφνί οδηγήθηκε, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, μετά την απολογία του ο 34χρονος που την Πρωτοχρονιά έκαψε τον πατριό του στον Άγιο Νικόλαο Μάνης.

  Όπως δήλωσε στην απολογία του ο 34χρονος δεν είχε σκοπό να σκοτώσει το θύμα, αλλά μόνο να τον τραυματίσει, καθώς τον θεωρούσε υπεύθυνο για τους εγκλεισμούς του σε ψυχιατρικά ιδρύματα τα τελευταία δέκα χρόνια, κάτι που ο ίδιος θεωρούσε πως ήταν άδικο.

  Καθώς ο νόμος ορίζει ότι δεν μπορεί να προφυλακιστεί, ο ανακριτής διέταξε να γίνει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη για την πνευματική και συναισθηματική του κατάσταση από τρεις διαφορετικούς πραγματογνώμονες, ενώ διέταξε την προσωρινή του εισαγωγή στο Δαφνί μέχρι να αποφανθούν οι πραγματογνώμονες για την περίπτωσή του.

  «Άκουγε φωνές»

  Σύμφωνα με τη δικηγόρο του, ο 34χρονος έχει πλήρη έλλειψη λογικής και καταλογισμού. «Άκουγε επί ημέρες φωνές στο μυαλό του, οι οποίες του έλεγαν να τιμωρήσει τον θετό του πατέρα» ανέφερε η κ. Μαίρη Πλευριά στο messinialive.gr.

  Επί ημέρες άκουγε φωνές στο μυαλό του για να τιμωρήσει τον θετό του πατέρα. Ζούσε απομονωμένος στο τροχόσπιτο που πρόσφατα είχε αγοράσει, μακριά από το σπίτι των δικών του.

  Η κ. Πλευριά συμπλήρωσε πως ο 34χρονος προσπάθησε να εξηγήσει την πράξη του, δηλώνοντας ότι ήταν μια πράξη προκειμένου να ισορροπήσει το δίκαιο του εαυτού του για τα 10 χρόνια άδικου εγκλεισμού του στα ψυχιατρεία, γεγονός για το οποίο θεωρεί υπεύθυνη και τη μητέρα του, την οποία επιχείρησε να κάψει και αυτήν.

  Παράλληλα, η μητέρα του είχε ζητήσει από τον 34χρονο να μην ξαναπάει στο σπίτι που ζούσε με τον πατριό του, κάτι που φαίνεται πως επηρέασε τις σκέψεις του και τον οδήγησε στην απόφαση να βάλει φωτιά στον ανάπηρο πατριό του.

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk