• Αναζήτηση
 • «Κατηγορώ» Κοντονή κατά δικαστών για το πόθεν έσχες

  Επίθεση κατά των δικαστών σχετικά με το πόθεν έσχες εξαπέλυσε για μία ακόμη φορά ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής λέγοντας ότι θα έπρεπε οι ίδιοι να επιδιώκουν τη διαφάνεια.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Επίθεση κατά των δικαστών σχετικά με το πόθεν έσχες εξαπέλυσε για μία
  ακόμη φορά ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής λέγοντας ότι θα
  έπρεπε οι ίδιοι να επιδιώκουν τη διαφάνεια.

  Μιλώντας στο ραδιόφωνο του news247 επεσήμανε ότι ο νόμος ζητά να δηλωθούν χρήματα και τιμαλφή προκειμένου να γίνεται έλεγχος κάθε χρόνος, ώστε να μπορεί να εξεταστεί μια αγορά μεγάλης αξίας. Χαρακτήρισε ακόμη προφάσεις τα επιχειρήματα για πιθανή στοχοποίηση τους και ανέφερε ότι «είναι απαράδεκτο να χαρακτηρίζουν καθεστώς μια κυβέρνηση που θέλει τη διαφάνεια και την εφαρμογή των νόμων».

  Τόνισε ακόμη πως «αν υπάρχουν εξαιρέσεις και αστερίσκοι, τότε δεν υπάρχει πόθεν έσχες και κοροϊδεύουμε την κοινωνία».

  Για το άσυλο στους Τούρκους αξιωματικούς

  Αναφορικά με το ζήτημα των οκτώ Τούρκων αξιωματικών ο κ. Κοντονής σημείωσε πως «η έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που κατηγορούνται για συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία δεν υπάρχει». Η απόφαση του Αρείου Πάγου, ξεκαθάρισε, είναι σαφής και εξέφρασε την απορία πως κάποιοι -και μάλιστα νομικοί- επαναφέρουν το θέμα. Τόνισε μάλιστα, πως «ούτε με έμμεσο τρόπο μπορούν να επιστρέψουν στην Τουρκία».

  Για την άρση ασύλου που ζητά το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής για τον αξιωματικό που του δόθηκε άσυλο, είπε ότι το υπουργείο, είχε κάποιες ενστάσεις και ζήτησε να παγώσει το θέμα μέχρι να βγει απόφαση από το δικαστήριο.

  Κατά τα λοιπά, υπογράμμισε ότι εάν η Τουρκία υποβάλλει μήνυση με κατηγορίες που μπορούν να δικαστούν στην Ελλάδα, «τότε θα αρχίσει η διαδικασία από τα στάδιο της προανάκρισης». Ωστόσο -όπως είπε- η Τουρκική κυβέρνηση δεν έχει υποβάλει μήνυση.

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk