Πολάκης σε Αμβρόσιο: Είσαι ταγματάρχης χωροφυλακής της χούντας

Στα άκρα οδηγείται η λεκτική κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, και του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιου. Ο κ. Πολάκης μέσω Facebook χαρακτηρίζει τον Μητροπολίτη «φασισταριό», ενώ ο κ. Αμβρόσιος μέσω του προσωπικού ιστολογίου απαντά ότι ήταν τιμή του να υπηρετήσει επί Χούντας ως εφημέριος στην Ελληνική Βασιλική Χωροφυλακή.

Στα άκρα οδηγείται η λεκτική κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, και του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιου. Ο κ. Πολάκης μέσω Facebook χαρακτηρίζει τον Μητροπολίτη «φασισταριό», ενώ ο κ. Αμβρόσιος μέσω του προσωπικού ιστολογίου απαντά ότι ήταν τιμή του να υπηρετήσει επί Χούντας ως εφημέριος στην Ελληνική Βασιλική Χωροφυλακή.

Η λεκτική διαμάχη μεταξύ των δύο ανδρών ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο όταν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, μέσω Facebook υποστήριξε ότι «για τις πλημμύρες και τους θανάτους δεν φταίνε τα μπαζωμένα ρέματα αλλά η οργή του θεού για τα δαιμόνια που κατοικούσαν στους βάλτους» επιρρίπτοντας ευθύνες σε ιεράρχες για την χρεοκοπία της χώρας.

Τότε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων απάντησε μέσω του προσωπικού του ιστολογίου στον κ. Πολάκη χαρακτηρίζοντάς τον «μάγκα», «αγράμματο» και «αστοιχείωτο» επισημαίνοντας ότι στις προσευχές του έχει προστεθεί ειδική ικεσία «υπέρ των ασεβεστάτων, αθέων και απίστων Αρχόντων ημών, των πολεμίων της αμωμήτου ημών Πίστεως και της Πατρίδος, Μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, πάσης πολιτικής αποχρώσεως, των μισούντων και αδικούντων ημάς, και της μετανοίας και επιστροφής αυτών, του Κυρίου δεηθώμεν».

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας δεν άφησε αναπάντητη την πρόκληση ανταπαντώντας στον κ. Αμβρόσιο ότι δεν χρειάζεται τη συγχώρεση και την προσευχή του ενώ σπεύδει να συμπληρώσει ότι οι δηλώσεις του Μητροπολίτη για τους πρόσφυγες είναι ενδεικτικές της χριστιανικής του αγάπης.

Στο νέο γύρο της λεκτικής διαμάχης ο κ. Πολάκης παραμονή Πρωτοχρονιάς, σχολιάζοντας δηλώσεις του κ. Αμβρόσιου όπου χαρακτήριζε αντίχριστο τον πρωθυπουργό, αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ότι, μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων είναι «ταγματάρχης της χωροφυλακής της χούντας» και «υμνητής βασανιστηρίων».


Ο κ. Αμβρόσιος δεν άφησε αναπάντητη τη νέα αυτή προκλητική δήλωση του κ. Πολάκη και μέσω του προσωπικού του ιστολογίου αναφέρει χαρακτηριστικά:
«ο Εξοχώτατος καί πολύ μάγκας Υπουργός ΚΥΡΙΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΚΥΡΙΟΣ Πολάκης άνοιξε το στόμα του και -αναφερόμενος στο ταπεινό πρόσωπό μας- απέδειξε, ότι το στόμα του δεν είναι τίποτε περισσότερο παρά μόνον ένας σχέτος οχετός!
Θερμότατα, λοιπόν, τον ευχαριστούμε, διότι απέδειξε ο ίδιος πόσο ανυπόληπτο πρόσωπο τυγχάνει, οπότε οι ύβρεις του για το ταπεινό πρόσωπό μας δεν είναι παρά έπαινος, τιμή καί δόξα!
Τιμή μας είναι, το γεγονός, ότι υπηρετήσαμε -ως Εφημέριος- την ένδοξο Ελληνική Βασιλική Χωροφυλακή από το Φεβρουάριο 1968 έως τον Αύγουστο 1976 ως Εφημέριος Ιεροκήρυξ των Σχολών Αξιωματικών και Υπενωμοταρχών Χωροφυλακής. Εκεί δεν πήγαμε μόνος! Η Μητέρα Εκκλησία μας διέταξε να αναλάβουμε το πόστο αυτό. Κι εμείς προσπαθήσαμε να μεταδώσουμε το μήνυμα του Ευαγγελίου. Αλλά γιατί παρασιωπάτε μία λεπτομέρεια; Συγχρόνως ήμασταν και ομιλητής – διδάχος του Ευαγγελίου στις μεικτές τότε Σχολές Μοιράρχων και Αστυνόμων της Αστυνομίας Πόλεων, δηλ. στα Ειδικά Σεμινάρια Αξιωματικών προ της προαγωγής των στον επόμενο βαθμό! Στη θέση αυτή υπηρετήσαμε και στα χρόνια της μεταπολιτεύσεως! Γιατί το αποσιωπάτε;
Τιμή καί δόξα μας επίσης είναι τό γεγονός, ότι επισκεφθήκαμε στις Φυλακές τον Ήρωα Στρατηγό Νικόλαο Ντερτιλή, στον οποίο ωμιλήσαμε για την ανάγκη να εξομολογηθή καί τελικά, φωτισθείς από τήν Χάριν του Κυρίου μας, ωδήγησε τα βήματά του κάτω από το επιτραχείλι του Εξομολόγου!
Αγαπητέ Κύριε Κύριε Κύριε Κύριε ….Πολάκη κάποτε και Εσείς πρέπει να το κάνετε! Αλλοιώς Σας περιμένει η Κόλαση!
Ουδέποτε υπήρξαμε υμνητής των βασανιστών! Υπήρξαμε όμως υμνητής του Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα, όταν ανελάμβανε τα Πρωθυπουργικά του καθήκοντα! Έκανε Δημοψήφισμα καί τό αποτέλεσμα ήταν ΟΧΙ! Αλλά ο μαέστρος κ. Τσίπρας το μετέτρεψε σε ΝΑΙ! Αυτό όντως είναι ΦΑΣΙΣΜΟΣ! Είχε υποσχεθή, ότι θα σχίσει τα Μνημόνια καί ότι θα φέρει την ευημερία στον Ελληνικό Λαό. Και τότε εμείς είπαμε και γράψαμε «Γειά σου, Λεβέντη Πρωθυπουργέ κ. Τσίπρα»! Ενώ τώρα πια γράφουμε «Μπράβο Λεβέντη Τσίπρα, από την ανάποδη όμως τώρα! Δεν είσθε παρά ένα μικρό ανθρωπάκι, έτοιμο να προσκυνήσει ακόμη και τον Διάβολο!»».

Σε ορισμένο ύφος ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ενημερωθείς για την ανάρτηση του Μητροπολίτη Καλαβρύτων, απαντά και πάλι μέσω Facebook με τη μαντινάδα «Οταν γεράσει ο άνθρωπος κι όντε αδυνατίσει, ουτε και να σκεφτεί μπορει, μουδέ και να μιλήσει» και δίνει μια συμβουλή στον κ. Αμβρόσιο: «αν έχει πραγματικά αγιωσυνη ας προσεύχεται για εμάς τους πριν την κόλαση και ας μην βρίζει ως υπόκοσμος». Τέλος, σχολιάζει ότι η ανάρτηση του κ. Αμβρόσιου αποτελεί παραδοχή ότι είναι «μετανόητος λάτρης της χούντας δηλαδη φασισταριο».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk