• Αναζήτηση
 • Στο Διοικητικό Εφετείο η αίτηση ακύρωσης ασύλου του τούρκου αξιωματικού

  Στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών διαβιβάστηκε σήμερα το μεσημέρι από τις αστυνομικές αρχές η αίτηση ακύρωσης κατά

  Στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών διαβιβάστηκε σήμερα το μεσημέρι από τις αστυνομικές αρχές η αίτηση ακύρωσης κατά της απόφασης της 3ης Ανεξάρτητης Δευτεροβάθμια Επιτροπής Ασύλου με την οποία παρέχεται άσυλο στον Τούρκο συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου OZKAYNAKCI SULEYMAN, ο οποίος μαζί με άλλους 7 στρατιωτικούς κατέφυγε στην Αλεξανδρούπολη μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2017 στη γείτονα χώρα.

  Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας κατέθεσε στο Διοικητικό Εφετείο αίτηση έκδοσης προσωρινής διαταγής, προκειμένου να «παγώσει» άμεσα η απόφαση χορήγησης ασύλου στον Τούρκο συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου που ήδη είναι ελεύθερος. Ο υπουργος κατέθεσε και αίτηση αναστολής.
  Οι αιτήσεις εισήχθησαν στο Θ΄ Τμήμα του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών και αύριο θα γίνουν οι σχετικές επιδόσεις στους δικηγόρους, ενώ παράλληλα θα οριστεί ο δικαστής που θα χρεωθεί την υπόθεση.
  Αναμένεται πλέον να προσδιοριστεί η ημερομηνία συζήτησης της κύριας αίτησης, ενώ μέσα στις επόμενες μέρες, θα εξετασθεί από την πρόεδρο του εν λόγω Τμήματος το αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής και θα οριστεί η ημερομηνία εξέτασης της αίτησης αναστολής.
  Τον τελικό λόγο για την αίτηση ακύρωσης έχει το Συμβούλιο της Επικρατείας. Να σημειωθεί ότι είτε η κυβέρνηση είτε ο Τούρκος στρατιωτικός μπορούν να ασκήσουν έφεση επί της όποιας εφετειακής απόφασης εκδοθεί.
  Το βλέμμα είναι στραμμένο και στην Ανεξάρτητη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Ασύλου η οποία θα εκδώσει τις αποφάσεις επί των αιτήσεων ασύλου των υπολοίπων επτά Τούρκων στρατιωτικών.
  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk