• Αναζήτηση
 • Ποιοι τυχεροί θα πάρουν «μποναμά» από το δημόσιο

  Κοινωνικό μέρισμα, έπαθλο λοταρίας και ειδικό επίδομα στους νησιώτες θα λάβουν οι δικαιούχοι την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου, αφού το δημόσιο θα καταθέσει τα χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Κοινωνικό μέρισμα, έπαθλο λοταρίας και ειδικό επίδομα στους νησιώτες θα λάβουν οι δικαιούχοι την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου, αφού το δημόσιο θα καταθέσει τα χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

  Μπορεί από σήμερα Τετάρτη έως και την Παρασκευή εκατομμύρια φορολογούμενοι να σπεύδουν σε τράπεζες και εφορίες για να πληρώσουν τις οφειλές τους, πλην όμως, το δημόσιο πρέπει και αυτό να…. πληρώσει τους πολίτες.

  Τι έχουν να πάρουν οι πολίτες

  Αναλυτικότερα, τα χρήματα που πρέπει να δώσει το δημόσιο είναι τα εξής:

  • Λοταρία: Το δημόσιο θα πληρώσει το έπαθλο στους περίπου 10.000 τυχερούς που αναδείχθηκαν από τις φορολοταρίες της παραμονής των Χριστουγέννων. Αναζητούνται ακόμη περίπου 200 άτομα από την πρώτη κλήρωση ενώ οι περίπου 9960 τυχεροί της παραμονής των Χριστουγέννων θα πληρωθούν μόνο εφόσον δηλώσουν εγκαίρως τον IBAN τους στην σχετική ηλεκτρονική εφαρμογή. Υπενθυμίζεται ότι το έπαθλο είναι 1000 ευρώ με εξαίρεση λίγους τυχερούς που πήραν 2000 ή 3000 ευρώ.

  Απαραίτητη προϋπόθεση για την πληρωμή είναι η δήλωση του λογαριασμού σε μορφή ΙΒΑΝ στο δικτυακό τόπο www.aade.gr, στην επιλογή MyTAXISnet – «Ο λογαριασμός μου» – Δήλωση Λογαριασμού – ΙΒΑΝ. Σε περίπτωση που δεν δηλωθεί τραπεζικός λογαριασμός εντός του τριμήνου, το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στο έπαθλο θα καταβληθεί σε άλλον δικαιούχο, κάτοχο αναπληρωματικού λαχνού.
  Οι φορολογούμενοι που κέρδισαν στις κληρώσεις της Παραμονής Χριστουγέννων και είναι πιστοποιημένοι στο TAXISnet, ειδοποιήθηκαν ήδη με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και μήνυμα στο λογαριασμό του.

  • Κοινωνικό μέρισμα: Τουλάχιστον 40.000 θα είναι οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος οι οποίοι κατάφεραν να εξασφαλίσουν το μέρισμα κατά τη διαδικασία της παράτασης. Κατά μέσο όρο θα εισπράξουν περίπου 540 ευρώ.
  • Ειδικό μέρισμα στους νησιώτες: Περίπου 15.000 θα είναι και οι δικαιούχοι του ειδικού κοινωνικού μερίσματος το οποίο δικαιούνται οι κάτοικοι της νησιωτικής Ελλάδας ως αντιστάθμισμα για την επερχόμενη αύξηση του ΦΠΑ. Το ειδικό επίδομα για τους νησιώτες θα ξεκινά απ’ τα 500 ευρώ και μπορεί να φτάσει μέχρι και 2.100 ευρώ για τα πολυμελή νοικοκυριά.

  Δικαιούχοι θα είναι κάτοικοι των νησιών που υπάγονται στους νομούς Έβρου, Λέσβου, Χίου, Σάμου και Δωδεκανήσων, με εξαίρεση όμως των νήσων Λέσβου, Σάμου, Χίου, Λέρου, Κω, Ρόδου και Καρπάθου.

  Κοινωνία