• Αναζήτηση
 • Τι εκτιμά η ΕΛ.ΑΣ για το καθαρό καλάσνικοφ της επίθεσης στο Εφετείο Αθηνών

  "Καθαρό" ήταν το καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκε στην ένοπλη επίθεση στο Εφετείο Αθηνών τα ξημερώματα της Παρασκευής.

  «Καθαρό» ήταν το καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκε στην ένοπλη επίθεση στο Εφετείο Αθηνών τα ξημερώματα της Παρασκευής. Αυτό πρέκυψε από τη βαλλιστική εξετάση του κάλυκα που βρεθηκε στο σημείο όπου πυροβολήθηκε ο φρουρός του κτιρίου. Βασική εκδοχή της ΕΛ.ΑΣ είναι ότι η επίθεση στην οδό Λουκάρεως ήταν έργο της «Ομάδας Λαικών Αγωνιστών» η οποία είχε χρησιμοποίησει καλάσνικοφ στις ένοπλες επιθέσεις με πυροβολισμούς , την περίοδο 2013-2014, στα γραφεία της ΝΔ, στην κατοικία του Γερμανού Πρεσβη στο Χαλάνδρι, στην πρεσβεία του Ισραήλ.

  Ωστόσο οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ έχουν προ πολλού καιρού προχωρήσει στην εκτίμηση ότι πλέον τα μέλη της οργάνωσης δεν έχουν πρόσβαση ή έχουν πετάξει τα καλάσνικοφ-σφραγίδες των προηγούμενων ενεργειών μετά από άλλες έρευνες της ΕΛ.ΑΣ και κυρίως αυτές που αφορούσαν τους επονομαζόμενους «ληστές του Διστόμου» με το μικτό σχήμα ποινικών και αντιεξουσιαστών που έδρασε την περίοδο 2013-2015.

  Τέλος τα στελέχη των διωκτικών αρχών δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για έργο νέας οργάνωσης.

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk