• Αναζήτηση
 • Κοντονής: Πυροβόλησαν εναντίον του φρουρού του Εφετείου

  «Η εγκληματική αυτή πράξη είναι αποτρόπαιη και καταδικαστέα, γιατί στόχος των δραστών δεν ήταν μόνο η πρόκληση υλικών ζημιών, αλλά υπήρξε ευθεία απειλή κατά της ζωής του φύλακα» δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Η εγκληματική αυτή πράξη είναι αποτρόπαιη και καταδικαστέα, γιατί στόχος των δραστών δεν ήταν μόνο η πρόκληση υλικών ζημιών, αλλά υπήρξε ευθεία απειλή κατά της ζωής του φύλακα, δηλαδή κατά ενός εργαζόμενου, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής

  Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ με αφορμή την έκρηξη βόμβας ο υπουργός Δικαιοσύνης χαρακτήρισε αποτρόπαιη την πράξη, ενώ αυτή την ώρα κατευθύνεται στο Εφετείο Αθηνών. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείο Δικαιοσύνης δεν θα διεξαχθούν σήμερα οι δίκες που είχαν προγραμματιστεί ούτε οι υπόλοιπες υπηρεσίες του Εφετείου καθώς θα παραμείνει κλειστό.

  «Με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρου Κοντονή αναστέλλεται η λειτουργία των δικαστικών υπηρεσιών του Εφετείου Αθηνών για σήμερα (22 Δεκεμβρίου 2017) εξαιτίας εκτεταμένων ζημιών που προκληθήκαν από ισχυρή έκρηξη μηχανισμού» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

  Υπενθυμίζεται ότι στις 3.25 σήμερα Παρασκευή σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη βόμβας στο Εφετείο Αθηνών, στην οδό Λουκάρεως, η οποία συγκλόνισε την πρωτεύουσα αφού ακούστηκε σε πολύ μεγάλη ακτίνα, ενώ ανάγκασε αρκετούς από του περιοίκους να πεταχτούν από τα κρεβάτια τους.

  Ο ωρολογιακός εκρηκτικός μηχανισμός βρισκόταν, σε τσάντα την οποία άφησαν μπροστά από το κτίριο δυο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για ακόμα δύο αγνώστους, και πυροδοτήθηκε στις 03.25, προκαλώντας μεγάλες ζημιές.

  Κοινωνία