• Αναζήτηση
 • Θεσσαλονίκη: Επίθεση αντιεξουσιαστών στα γρφεία της ΕΣΗΕΜΘ

  Περίπου δέκα άτομα εισέβαλαν το πρωί της Πέμπτης στα γραφεία της ΕΣΗΕΜΘ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Στα γραφεία της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας και Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ), επί της οδού Στρατηγού Καλλάρη 5, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, εισέβαλαν δέκα περίπου άτομα, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, στις 12:00 σήμερα Πέμπτη.

  Σύμφωνα με πληροφορίες της voria.gr τα άτομα, που, όπως προκύπτει από τρικάκια που πέταξαν, ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο, προκάλεσαν ζημιές σε γραφεία και ηλεκτρονικούς υπολογιστές και στη συνέχεια αποχώρησαν.

  Στα τρικάκια που ερρίφθησαν αναγράφονται συνθήματα κατά των δημοσιογράφων, όπως «Για κάθε Δελτίο των 20:00, έναν σπασμένο τηλεοπτικό σταθμό». Η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες για τον εντοπισμό τους.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι βράδυ της Τετάρτης άγνωστοι, και πάλι με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, πραγματοποίησαν άλλες δύο επιθέσεις στην πόλη. Στην πρώτη περίπτωση εισέβαλαν στο κτήριο της δημοτικής τηλεόρασης και της ΔΕΠΘΕ, τραυματίζοντας, μάλιστα, έναν άνδρα οδηγό αυτοκινήτου, ενώ το δεύτερο περιστατικό σημειώθηκε, λίγο αργότερα, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, όπου κουκουλοφόροι έκαναν γυαλιά-καρφιά την Πρυτανεία.

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk