• Αναζήτηση
 • Μητσοτάκης: Η Εκκλησία διαφυλάσσει την κοινωνική συνοχή

  «Η Εκκλησία της Ελλάδας είναι αρωγός του κράτους σε όλη την προσπάθεια την οποία καταβάλλει να στηρίξει τους πιο αδύναμους συμπολίτες, προσφέροντας ένα αθόρυβο και εξαιρετικά πολύτιμο έργο», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης – παρουσία του Αρχιεπισκόπου - κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο βρεφονηπιακό σταθμό «ΒΑΦΕΙΑΔΑΚΕΙΟΝ».

  ΤοΒΗΜΑ Team

  «Η Εκκλησία της Ελλάδας είναι αρωγός του κράτους σε όλη την προσπάθεια
  την οποία καταβάλλει να στηρίξει τους πιο αδύναμους συμπολίτες,
  προσφέροντας ένα αθόρυβο και εξαιρετικά πολύτιμο έργο», τόνισε ο
  πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης – παρουσία του Αρχιεπισκόπου – κατά
  τη διάρκεια της επίσκεψής του στο βρεφονηπιακό σταθμό «ΒΑΦΕΙΑΔΑΚΕΙΟΝ».

  Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη όλους όσους φροντίζουν και δίνουν γνώση στα παιδιά του βρεφονηπιακού σταθμού. Όπως είπε, «αποδίδω πάρα πολύ μεγάλη σημασία στην προσχολική αγωγή. Και θεωρώ μέγιστη πολιτική προτεραιότητα κάθε οργανωμένου κράτους να δίνεται η δυνατότητα σε όλα τα παιδιά να έχουν πρόσβαση σε ποιοτικούς παιδικούς σταθμούς».

  Σε αυτήν τη μεγάλη προσπάθεια του κράτους, πρόσθεσε, να προσφέρει αυτήν τη δυνατότητα στα νέα παιδιά της Ελλάδος, «η Εκκλησία της Ελλάδος Μακαριότατε, είναι πάντα ένας σταθερός αρωγός. Όπως είναι αρωγός του κράτος σε όλη την προσπάθεια την οποία καταβάλλει να στηρίξει σήμερα τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας». Η Εκκλησία της Ελλάδος, συνέχισε, διαφυλάσσει σήμερα την κοινωνική συνοχή η οποία δοκιμάζεται, αλλά προσφέροντας και αξίες και ήθος σε μια κοινωνία η οποία συχνά αναζητεί προσανατολισμό.

  «Βεβαίως και η χώρα μας πρέπει να κάνει ένα μεγάλο άλμα στο μέλλον. Θα το κάνει, όμως, με σεβασμό στην ιστορία της, στις αρχές της και στις παραδόσεις της. Διότι κανένα έθνος δεν μπορεί να προοδεύσει αν δεν καταλάβει και αν δεν γνωρίζει από που προέρχεται». Ο πρόεδρος της ΝΔ προέτρεψε να στρέψουμε όλοι «αυτές τις άγιες μέρες το βλέμμα μας σε αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη».
  «Ας αναζητήσουμε ο καθένας στη δική του εσωτερική πίστη την απάντηση στα δύσκολα ερωτήματα τα οποία μας βασανίζουν. Και η πίστη, ναι, μερικές φορές Μακαριότατε, είναι και αρωγός σε γεγονότα τα οποία δεν μπορούν να έχουν καμία άλλη ερμηνεία», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

  Κοινωνία