• Αναζήτηση
 • Το νέο κτήριο της εγκαινίασε η Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ

  Το νέο κτήριο της στο Χαϊδάρι και τον ευρύτερο χώρο του πανεπιστημιακού νοσοκομείου εγκαινίασε την Τρίτη η Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου Αθηνών.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Το νέο κτήριο της στο Χαϊδάρι και τον ευρύτερο χώρο του πανεπιστημιακού νοσοκομείου εγκαινίασε την Τρίτη η Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου Αθηνών.

  Το νέο «Αττικό Κτήριο» της Ιατρικής Σχολής Αθηνών είναι ήδη πλήρως λειτουργικό και έτοιμο να δεχτεί στους χώρους του καθηγητές και φοιτητές, αλλά και όσους συμβάλλουν μαζί με τα μέλη ΔΕΠ στην ακαδημαϊκή εκπαίδευση και έρευνα.

  Στο νέο κτήριο υπάρχουν 6 χώροι διδασκαλίας: 3 μεγάλα αμφιθέατρα και 3 αίθουσες διδασκαλίας που διαθέτουν συνολικά 724 θέσεις συμπεριλαμβανομένων και ειδικών θέσεων για άτομα με κινητικές ανάγκες, 30 επιπλωμένα γραφεία προσωπικού, χώροι για διοικητικές υπηρεσίες, δεδομένου πως στο κτήριο θα λειτουργήσει άμεσα παράρτημα της Γραμματείας της Ιατρικής Σχολής, Αρχείο, καθώς και χώρος για τη λειτουργία σύγχρονου Εκπαιδευτικού Κέντρου Προσομοίωσης, το οποίο εξοπλίζεται σταδιακά, προκειμένου να εξασφαλισθεί η σύγχρονη πρακτική άσκηση προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών, ειδικευόμενων γιατρών και άλλων λειτουργών του τομέα Υγείας.

  Όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι του Ιδρύματος, σε ειδικό χώρο προβλέπεται η εγκατάσταση και λειτουργία Κέντρου Κλινικών Μελετών της Ιατρικής Σχολής, για τη διευκόλυνση και το συντονισμό κλινικής και μεταφραστικής έρευνας.

  Τα εγκαίνια λειτουργίας του Αττικού Κτηρίου της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ πραγματοποιήθηκαν στο αμφιθέατρο «Κωνσταντίνος Δημόπουλος» του κτηρίου, από τους εκπροσώπους του Ιδρύματος

  Κοινωνία