• Αναζήτηση
 • Κοινωνικό μέρισμα: 4 ερωταπαντήσεις για τις τελευταίες αιτήσεις

  Τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα έχουν για δεύτερη φορά όσοι φορολογούμενοι οι οποίοι θεωρούν ότι αδικήθηκαν κατά την προηγούμενη διαδικασία. Στην ιστοσελίδα για το κοινωνικό μέρισμα δόθηκαν και ορισμένες ερωταπάντησεις προς διευκόλυνση των πολιτών.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα έχουν για δεύτερη φορά όσοι φορολογούμενοι οι οποίοι θεωρούν ότι αδικήθηκαν κατά την προηγούμενη διαδικασία.

  Στην ιστοσελίδα για το κοινωνικό μέρισμα δόθηκαν και ορισμένες ερωταπάντησεις προς διευκόλυνση των πολιτών.

  Οι 4 ερωταπαντήσεις για το μέρισμα

  Ποιοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση κατά την περίοδο παράτασης;

  Όλοι ανεξαιρέτως, αρκεί να μην συμμετέχουν σε νοικοκυριό, του οποίου η αίτηση έχει εγκριθεί. Δεν απαιτείται να έχετε εκκρεμή, ακυρωμένη ή απορριφθείσα αίτηση.

  Έχω εγκεκριμένη αίτηση, αλλά δεν έλαβα το επίδομα, λόγω προβλήματος με το λογαριασμό μου. Τι κάνω τώρα;

  Μόλις ενημερωθούμε με την τελική λίστα απορρίψεων από τις τράπεζες, θα ακυρώσουμε τις αιτήσεις που δεν πληρώθηκαν και θα μπορείτε να κάνετε νέα αίτηση, στην οποία πρέπει να προσέξετε να δηλώσετε ΙΒΑΝ που να μπορείτε να εισπράξετε το κοινωνικό μέρισμα. Θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση.

  Είμαι μονογονεϊκή οικογένεια που εγκρίθηκε στην κυρίως φάση. Πώς μπορώ να κάνω αίτηση, ώστε να πάρω τη διαφορά;

  Δεν χρειάζεται να κάνετε αίτηση. Θα υπολογιστεί αυτόματα από το σύστημα η διαφορά και θα πιστωθεί στο λογαριασμό που έχετε ορίσει στην αίτησή σας, όταν πληρωθεί το κοινωνικό μέρισμα αιτήσεων που υποβλήθηκαν στην περίοδο παράτασης.

  Έχω εγκεκριμένη αίτηση από την κυρίως φάση του κοινωνικού μερίσματος (έως 2/12/2017) και θέλω να την ακυρώσω. Πώς το κάνω;

  Δεν έχετε δικαίωμα ακύρωσης εγκεκριμένης αίτησης της κυρίως φάσης.

  Η εφαρμογή www.koinonikomerisma.gr θα παραμείνει ανοικτή έως τις 26 Δεκεμβρίου. Αυτό έγινε προκειμένου να διορθωθούν αδικίες και λάθη που έγιναν στην υποβολή των αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα από συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών, όπως μονογονεϊκές οικογένειες, ανασφάλιστοι ηλικιωμένοι, μονοπρόσωπα νοικοκυριά.

  Αίτηση μπορούν να υποβάλουν όλοι ανεξαιρέτως, αρκεί να μην συμμετέχουν σε νοικοκυριό του οποίου η αίτηση έχει εγκριθεί.

  Πάνω από 6.000 οι αιτήσεις

  Συνολικά 6.419 είναι οι νέες αιτήσεις για το Κοινωνικό Μέρισμα που εγκρίθηκαν μετά την περίοδο παράτασης. Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης ΑΕ (ΗΔΙΚΑ), οι ακυρωμένες αιτήσεις ανέρχονται σε 4.672, οι μη εγκεκριμένες αιτήσεις αριθμούν 19.144, οι μη ολοκληρωμένες αιτήσεις (πιθανές μη εγκρίσεις, αναμονή συναίνεσης) αιτήσεις ανέρχονται σε 21.216 και οι εγκεκριμένες μονογονεϊκές είναι 15.028.

  Κοινωνία