• Αναζήτηση
 • Έκτακτο Δ.Σ. του Δ. Αθηναίων για τη δέσμευση λογαριασμών του 9.84

  Την άμεση αποδέσμευση των λογαριασμών του δημοτικού ραδιοσταθμού «Αθήνα 9,84» και των μελών των διοικήσεών του από το 2006 μέχρι σήμερα, που δεσμεύθηκαν από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, ζήτησε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Την άμεση αποδέσμευση των λογαριασμών του δημοτικού ραδιοσταθμού «Αθήνα 9,84» και των μελών των διοικήσεών του από το 2006 μέχρι σήμερα, που δεσμεύθηκαν από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, ζήτησε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

  Όπως ανέφερε ο κ. Καμίνης στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού σμβουλίου, που βρίσκεται σε εξέλιξη, η δέσμευση έγινε μετά τον καταλογισμό από έλεγχο της εφορίας ποσού ύψους 4.750.000 ευρώ για μη καταβολή χαρτοσήμου επί των επιχορηγήσεων που λάμβανε από τον δήμο. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ραδιοσταθμός «Αθήνα 9,84» ως δημοτική επιχείρηση, δεν υποχρεούται στην καταβολή χαρτοσήμου.

  Έκτακτο Δ.Σ. του Δ. Αθηναίων

  Σε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με την συμμετοχή και συνδικαλιστικών δημοσιογραφικών οργανώσεων προχωρά σήμερα το μεσημέρι ο Δήμος Αθηναίων, με αποκλειστικό θέμα συζήτησης την καταχρηστική δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του ραδιοφωνικού σταθμού Αθήνα 984 και των διοικήσεών του.

  Οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, ( Α΄ΔΥΟ Αθήνας) την περασμένη Πέμπτη δέσμευσαν τους λογαριασμούς του «Αθήνα 984», από τους οποίους πληρώνονται οι 120 και πλέον εργαζόμενοί του, ενώ προχώρησαν και στη δέσμευση όλων των τραπεζικών λογαριασμών προέδρων της ΔΕΡΑ Αθήνα 984 – και των συγγενικών τους προσώπων. Σύμφωνα με την απόφαση οι οφειλές αφορούν το τέλος χαρτοσήμου το οποίο έπρεπε να καταβάλλει ο Αθήνα 9.84 ως ποσοστό στα ποσά της επιδότησής του από τον δήμο Αθηναίων.

  Πριν από τη συνεδρίαση, ο Γ. Καμίνης θα δεχθεί στο Δημαρχείο τα προεδρεία της ΕΣΗΕΑ, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών και της Ένωσης Δημοτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών, προκειμένου να τους ενημερώσει αλλά και να συζητήσουν για τις περαιτέρω ενέργειές τους. Οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων θα πάρουν τον λόγο και στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα κληθεί να εγκρίνει σχετικό ψήφισμα.

  Σε ανακοίνωσή του, ο Δήμος Αθηναίων, καταγγέλει την «αυθαίρετη, καταχρηστική και χωρίς νόμιμη αιτιολογία απόφαση, που λαμβάνεται εις βάρος μιας δημοτικής επιχείρησης και ελήφθη χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση των ενδιαφερομένων, και παρά τις αντίθετες γνωματεύσεις που καταρρίπτουν το εφεύρημα περί οφειλής τέλους χαρτοσήμου επί της δημοτικής επιχορήγησης, και μάλιστα αναδρομικά από το έτος 2006! »

  Η ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων

  «Ο δήμος Αθηναίων καταγγέλλει την προληπτική δέσμευση από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών των λογαριασμών του «Αθήνα 984», από τους οποίους πληρώνονται οι 120 και πλέον εργαζόμενοί του, καθώς και τη δέσμευση όλων των τραπεζικών λογαριασμών των νομίμων εκπροσώπων του ραδιοφωνικού σταθμού της τελευταίας δεκαετίας και των συγγενικών τους προσώπων, για δήθεν οφειλή τέλους χαρτοσήμου επί των δημοτικών επιδοτήσεων.

  Πρόκειται για μία αυθαίρετη, καταχρηστική και χωρίς νόμιμη αιτιολογία απόφαση, που λαμβάνεται σε βάρος δημοτικής επιχείρησης. Απόφαση που ελήφθη χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση των ενδιαφερομένων, και παρά τις αντίθετες γνωματεύσεις που καταρρίπτουν το εφεύρημα περί οφειλής τέλους χαρτοσήμου επί της δημοτικής επιχορήγησης, και μάλιστα αναδρομικά από το έτος 2006!

  Σημειώνεται ότι η δέσμευση του λογαριασμού μισθοδοσίας του Αθήνα 984, έρχεται λίγες ημέρες μετά την πρόταση της κυβέρνησης να μην εξαιρεθούν οι δημοτικοί σταθμοί από τις δημόσιες συχνότητες (όπως εκείνες της ΕΡΤ ή ακόμη και των δημοτικών τηλεοράσεων) και αντιθέτως να βγουν σε δημοπράτηση ή εξαγορά, σαν να επρόκειτο για την συχνότητα οποιουδήποτε ιδιωτικού ραδιοσταθμού.

  Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης ζήτησε από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Επαμεινώνδα Λαμπρακάκη να συγκληθεί εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, με αποκλειστικό θέμα συζήτησης τη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι».

  Από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Κωνσταντίνου κάνει λόγο για «καταδρομική απόφαση της κυβέρνησης», καλώντας τους εργαζομένους να μην επιτρέψουν εκβιασμούς παραμονές των γιορτών των Χριστουγέννων για τους μισθούς και τις δουλειές τους. Ηδη, στη διοίκηση του 984 συζητήθηκε το ζήτημα περικοπών και απολύσεων. Η κυβέρνηση επιπλέον οδηγούσε τον 984 σε αδιέξοδο με την ψήφιση του νέου νόμου για τις συχνότητες. Είναι ώρα να κινητοποιηθούν οι εργαζόμενοι και με την αλληλεγγύη όλων να βάλουμε τέλος στους εκβιασμούς και τις απειλές των απολύσεων και του κλεισίματος στο σταθμού», καταλήγει ο κ. Κωνσταντίνου.

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk