• Αναζήτηση
 • Η Pharmathen επικεντρώνεται 100% στις διεθνείς αγορές

  Μετά την πιστοποίηση του εργοστασίου των Σαπών από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων FDA, η Pharmathen προχωρεί στο επόμενο βήμα του στρατηγικού σχεδιασμού της για την εγκαθίδρυσή της στην κορυφή των διεθνών αγορών.

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Μετά την πιστοποίηση του εργοστασίου των Σαπών από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων FDA, η Pharmathen προχωρεί στο επόμενο βήμα του στρατηγικού σχεδιασμού της για την εγκαθίδρυσή της στην κορυφή των διεθνών αγορών. Εχοντας στο χαρτοφυλάκιό της μια μεγάλη σειρά από καινοτόμα φαρμακευτικά προϊόντα, όπως τα ενέσιμα προϊόντα παρατεταμένης αποδέσμευσης (Long Acting Injectable – LAI), και διαθέτοντας πλέον το διαβατήριο για την είσοδό της στη μεγαλύτερη φαρμακευτική αγορά του κόσμου, τις ΗΠΑ, η Pharmathen ανοίγει το νέο κεφάλαιο του επιχειρησιακού σχεδίου της, με στόχο να είναι πλέον αποκλειστικά μια εξαγωγική επιχείρηση.
  Στο πλαίσιο αυτό, η Pharmathen είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι έχει έρθει σε συμφωνία για πώληση της εμπορικής της δραστηριότητας στην Ελλάδα σε επενδυτικό όμιλο επιχειρηματιών, με επικεφαλής τους Περικλή και Πέτρο Βασιλόπουλο, τη συμμετοχή των Βασίλη και Νέλλης Κάτσου αλλά και διοικητικών στελεχών του τμήματος που πωλείται. Ο νέος φορέας που θα προκύψει από τη συμφωνία θα αναλάβει εξ ολοκλήρου την απρόσκοπτη συνέχιση της δραστηριότητας στην ελληνική αγορά, βασιζόμενος στο υπάρχον εργατικό, στελεχειακό και διευθυντικό δυναμικό. Η επίσημη έναρξη λειτουργίας του νέου φορέα θα λάβει χώρα μετά και την τυπική έγκριση της συμφωνίας από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές.
  Στόχος της Pharmathen, μέσα από τη συμφωνία αυτή, είναι να ενισχύσει την ήδη ηγετική θέση της στην παγκόσμια φαρμακευτική αγορά, έχοντας επενδύσει πάνω από €135 εκατ. τα τελευταία 5 χρόνια για την έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων, αλλά και για την αναβάθμιση και ενίσχυση των παραγωγικών εγκαταστάσεων της εταιρείας στην Ελλάδα.
  Σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή, ο Managing Partner της BC Partners και Chairman της Pharmathen Global Νίκος Σταθόπουλος δήλωσε:
  «Η πώληση αυτή αποτελεί το επόμενο βήμα του στρατηγικού μας σχεδιασμού ως BC Partners για τη Pharmathen, βάσει του πλάνου που εκπονήσαμε από τον Σεπτέμβριο του 2015 όταν επενδύσαμε στην εταιρεία. Η Pharmathen είναι πλέον 100% αφοσιωμένη στις διεθνείς αγορές και θα συνεχίσει να επενδύει στην έρευνα, στην ανάπτυξη, στην παραγωγή και στη διάθεση νέων και διαφοροποιημένων φαρμακευτικών προϊόντων και τεχνολογιών σε περισσότερες από 80 χώρες, ως μία από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες παγκοσμίως».
  Ο κ. Περικλής Βασιλόπουλος, που θα ηγηθεί του νέου επιχειρηματικού φορέα στην Ελλάδα, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ευτυχείς για την οριστικοποίηση της συμφωνίας. Εκπροσωπώντας μια ομάδα νέων και δυναμικών επιχειρηματιών με πολυετή εμπειρία στη φαρμακευτική αγορά, πιστεύουμε πολύ στις δυνατότητες της νέας εταιρείας που γεννιέται, καθώς πατάει στην ισχυρή βάση της Pharmathen Hellas. Προσεχώς, θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες όταν θα λάβουμε και την τυπική έγκριση της συμφωνίας από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές».  

  Εταιρεία-μοντέλο επιχειρηματικότητας

  Η Pharmathen είναι μια διεθνής φαρμακευτική εταιρεία, με αιχμή της επιχειρησιακής λειτουργίας της την επιστημονικότητα. Κατέχει ένα διαφοροποιημένο portfolio φαρμακευτικών προϊόντων και καινοτόμων τεχνολογιών που διατίθενται παγκοσμίως.  
  Σήμερα, σχεδόν 50 χρόνια μετά την ίδρυσή της, η Pharmathen αποτελεί εταιρεία-μοντέλο επιχειρηματικότητας, καθώς είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής έρευνας και ανάπτυξης στην Ελλάδα με 30 εκατ. ευρώ ετησίως, παρουσιάζει κύκλο εργασιών που ξεπερνά τα 200 εκατ. ευρώ και η εξαγωγική της δραστηριότητα αγγίζει σχεδόν το 1% του συνόλου των εξαγωγών της χώρας. Με τρία υπερσύγχρονα ερευνητικά εργαστήρια και δύο βιομηχανικές μονάδες, η Pharmathen καλύπτει στη δραστηριοποίησή της όλο το φάσμα, από την ανάπτυξη έως τη διάθεση φαρμακευτικών προϊόντων, απασχολώντας πάνω από 1.100 άτομα. Η εταιρεία σήμερα έχει παρουσία σε περισσότερες από 85 χώρες διεθνώς, ενώ τα προϊόντα της είναι εγκεκριμένα σε όλες τις αγορές της ΕΕ και τα δικαιώματα διανομής τους εκχωρούνται στις 200 μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες παγκοσμίως.
  To 2015 άνοιξε μια νέα προοπτική για τη Pharmathen με την είσοδο στο μετοχικό σχήμα της εταιρείας του επενδυτικού fund BC Partners, με σκοπό την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και την περεταίρω ενδυνάμωση της Pharmathen στο εξωτερικό μέσω εξαγορών.
  Στη Pharmathen «δημιουργούμε έναν κόσμο που θέλουμε να μεγαλώνουν τα παιδιά μας».

  ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk