• Αναζήτηση
 • Οι πρωτοβουλίες της Νέας Δημοκρατίας για την ανακούφιση των πληγέντων από την κακοκαιρία

  Σειρά πρωτοβουλιών για την ανακούφιση των πληγέντων από την κακοκαιρία, ανέλαβε ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Επειτα από την επίσκεψη στη Δυτική Αττική επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ και ζήτησε τη συνδρομή του για την αντιμετώπιση των συνεπειών της τραγωδίας στη Δυτική Αττική.

  Σειρά πρωτοβουλιών για την ανακούφιση των πληγέντων από την κακοκαιρία, ανέλαβε ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Επειτα από την επίσκεψη στη Δυτική Αττική επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ και ζήτησε τη συνδρομή του για την αντιμετώπιση των συνεπειών της τραγωδίας στη Δυτική Αττική. 

  Τον ενημέρωσε για τους νεκρούς και τις εκτεταμένες καταστροφές και του επισήμανε την ανάγκη να έχει η Ελλάδα ανάλογη μεταχείριση με αυτήν την Ιταλίας, όταν επλήγη από τους καταστροφικούς σεισμούς.

  Ο κ. Βέμπερ τον διαβεβαίωσε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια και λίγο αργότερα σε δήλωση του εξέφρασε τη βαθιά θλίψη του για τα θύματα και τους συγγενείς τους. «Η Ευρώπη θα σταθεί στο πλευρό της Ελλάδος. Ήδη από την πρώτη στιγμή η Νέα Δημοκρατία, ο αρχηγός της Κυριάκος Μητσοτάκης και οι ευρωβουλευτές της ηγήθηκαν της προσπάθειας και ανέλαβαν πρωτοβουλίες έχοντας ως στόχο την άμεση συμπαράσταση των θυμάτων. Ενημέρωσαν τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, ζήτησαν την έκτακτη ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης, όπως επίσης και έκτακτη συζήτηση για το θέμα στην αρμόδια Επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
  Στο πλαίσιο αυτό καλώ την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει όσο πιο σύντομα γίνεται, στην καταγραφή και αποτίμηση των ζημιών, έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης. Από την πλευρά μου θα συνδράμω και θα στηρίξω όλες τις προσπάθειες ανακούφισης των πολιτών, μέσα από τις δυνατότητες που προσφέρει η ΕΕ», σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΛΚ.

  Παράλληλα, η Εκπρόσωπος Τύπου και ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Σπυράκη επικοινώνησε με τον συντονιστή του ΕΛΚ Van Nistelrooij ζητώντας του το θέμα της Δυτικής Αττικής να συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη της επόμενης συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (REGI). Και αυτό γιατί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μπορεί να καλέσει την Κομισιόν να προσφέρει πρόσθετη χρηματοδότηση για την Ελλάδα, αλλά και την εξαίρεση της εθνικής συμμετοχής από την βοήθεια που μπορεί να προσφέρει το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης, όπως ακριβώς συνέβη στην περίπτωση της Ιταλίας (έλαβε κονδύλια ύψους 1,2 δις ευρώ και επιπλέον πρόσθετη χρηματοδότηση χρηματοδότηση 33 εκατ. ευρώ).

  Ο κ. Μητσοτάκης συγκρότησε και μια επιστημονική επιτροπή, τα μέλη της οποίας αναμένεται να παραδώσουν την Δευτέρα στη ΝΔ μια πρώτη έκθεσή για το τι πρέπει να γίνει στην περιοχή.Στη συνεδρίαση της επιτροπής, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του αντιπροέδρου του κόμματος Κωστή Χατζηδάκη, μετείχαν ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός, το μέλος του ΔΣ του ΓΕΩΤΕΕ Διονύσης Γκούτης, ο καθηγητής του ΕΜΠ, ειδικός στον σχεδιασμό υδραυλικών έργων Αναστάσιος Στάμου, ο μελετητήςαντιπλημμυρικών έργων Γιώργος Κάζος και ο επίκουρος καθηγητής του ΕΜΠ, σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ σε θέματα Περιβάλλοντος Κων. Αραβώσης, όπως επίσης και οι βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής. Εκεί προσδιορίστηκαν και τα πρώτα μέτρα τα οποία ζητεί η ΝΔ να εφαρμόσει άμεσα η κυβέρνηση.

  Πλήρη απαλλαγή των πληγέντων από την καταβολή του ΕΝΦΙΑ

  – Πάγωμα των οφειλών τους προς την Εφορία

  Δωρεάν παροχή ηλεκτροδότησης και ύδρευσης για όσο διάστημα απαιτείται για να αποκατασταθούν τα σπίτια και οι επιχειρήσεις που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές ή και καταστραφεί ολοσχερώς από τη θεομηνία

  Άμεση στέγαση και σίτιση όλων των κατοίκων, των οποίων οι περιουσίες υπέστησαν σοβαρές ζημιές

  24ωρη εντατική αστυνόμευση στις γειτονιές των περιοχών που έχουν πληγεί για να μη συνεχιστούν τα απαράδεκτα φαινόμενα πλιάτσικου που, ήδη, καταγγέλλουν οι κάτοικοι

  Επιπλέον, η ΝΔ με εντολή του κ. Μητσοτάκη, ξεκινά μια πρωτοβουλία συγκέντρωσης αγαθών πρώτης ανάγκης με σκοπό να συνδράμει όσο μπορεί τους κατοίκους της Δυτικής Αττικής και καλεί τους πολίτες να ενισχύσουν την προσπάθειά της.


  Συγκεκριμένα συγκεντρώνονται:

  1. Εμφιαλωμένα νερά
  2. Ρύζι και μακαρόνια
  3. Τρόφιμα στερεά και υγρά μακράς διάρκειας που δεν χρειάζονται μαγείρεμα
  4. Ρούχα, υποδήματα, κλινοσκεπάσματα, κουβέρτες (καθαρά και περιποιημένα).
  5. Φάρμακα (αναλγητικά και παραφαρμακευτικά προιόντα)
  6. Είδη ατομικής υγιεινής και καθαριότητας (χαρτικά, σαπούνια, σαμπουάν, σερβιέτες, πάνες, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες κ.λπ).


  Η συγκέντρωση των αγαθών θα γίνεται από σήμερα Σάββατο 18 Νοεμβρίου μέχρι την Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2017 και ώρες 10:00 – 21:00 στα παρακάτω γραφεία των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων της ΝΔ.

  Τα πρώτα 21 Σημεία Συγκέντρωσης των αγαθών:

  1. BEΪKOY – KOYKAKIOY, Βείκου 61, 11741 Αθηνα
  2. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ, Λουΐζης Ριανκούρ 28Α, 11523 Αμπελόκηποι
  3. ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Αγίου Δημητρίου 151, 1ος όροφος,17343 Αγ. Δημήτριος
  4. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, Σιβιτανείδου 20 & Λυκούργου (1ος όροφος) 17676 Καλλιθέα
  5. ΓΛΥΦΑΔΑΣ, Αθανάτου 22, 16561 Γλυφάδα
  6. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, Μαρίνου Αντύπα 99 & Μπουμπουλίνας 2, 16341 Ηλιούπολη
  7. ΑΛΙΜΟΥ, Θουκυδίδου 32, 17455 Άλιμος
  8. ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, Σοφοκλή Βενιζέλου 70,15232 Κ. Χαλάνδρι
  9. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, Πλαπούτα 67, 14121 Νέο Ηράκλειο
  10. ΚΗΦΙΣΙΑΣ, Λ. Κηφισίας 228, 14562 Κηφισιά
  11. ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ, Νικηταρά 16 & 28ης Οκτωβρίου, 14231, Νέα Ιωνία
  12. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ, Δεκελείας 58,14343 Ν. Χαλκηδόνα
  13. ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ, Βουτσάλη 83 & 25ης Μαρτίου 157, (3ος όροφος) 13231, Πετρούπολη
  14. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, Παναγή Τσαλδάρη 35, 12134 Περιστέρι
  15. ΑΙΓΑΛΕΩ, Φωκαίας 2 & Θηβών
  16. ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ, Στρατάρχου Καραϊσκάκη & Κολοκοτρώνη (1ος Όροφος), 12461, Χαϊδάρι
  17. ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΛΕΩΣ ΠΕΙΡΑΙΑ, Σωτήρου Διός 51, 18535 Πειραιάς
  18. ΑΧΑΡΝΩΝ – ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ, Κεντρική Πλατεία 6, (Πρώην 2) 13674 Κεντρικό Μενίδι
  19. ΑΓΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ, Πετρίδου 14, 11143 Αγ. Ελευθέριος
  20. ΦΙΛΟΘΕΗΣ – ΨΥΧΙΚΟΥ, Σολωμού 4 – 6 (1ος Όροφος), Νέο Ψυχικό
  21. Κεντρικά Γραφεία ΝΔ, Πειραιώς 62, Μοσχάτο


  Ακόμα η ΝΔ διοργανώνει συναυλία την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017, στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Παπάγου – Χολαργού «Μίκης Θεοδωράκης» (Περικλέους 55) και καλεί τους πολίτες αντί εισιτηρίου να προσφέρουν κάποια από παραπάνω αγαθά πρώτης ανάγκης.

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk