• Αναζήτηση
 • Αφιέρωμα στον Παντελή Βούλγαρη

  «Άνθρωπος και Ιστορία στο έργο του Παντελή Βούλγαρη» είναι ο τίτλος του κινηματογραφικού αφιερώματος που διοργανώνει η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης, από την Κυριακή 22 Οκτωβρίου ως την Τρίτη 24 Οκτωβρίου.

  ΤοΒΗΜΑ Team
  «Άνθρωπος και Ιστορία στο έργο του Παντελή Βούλγαρη» είναι ο τίτλος του κινηματογραφικού αφιερώματος που διοργανώνει η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης, από την Κυριακή 22 Οκτωβρίου ως την Τρίτη 24 Οκτωβρίου. Με αυτόν τον τρόπο τιμά τον σκηνοθέτη που πριν από μερικές μέρες έκανε την επίσημη πρεμιέρα της νέας ταινίας του «Το τελευταίο σημείωμα» στο Ολύμπιον (στο πλαίσιο των προφεστιβαλικών προβολών του 58ου φεστιβάλ).
  Το αφιέρωμα περιλαμβάνει τρεις ταινία και θα πραγματοποιηθεί στο σινεφίλ στέκι της Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης, την αίθουσα Σταύρος Τορνές, στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Θα προβληθούν το πολυβραβευμένο στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης φιλμ Χάππυ Νταίη (1976), τα Πέτρινα χρόνια (1985) -η συγκλονιστική αληθινή ιστορία δύο πολιτικών κρατουμένων που ερωτεύτηκαν μέσα στη χούντα των συνταγματαρχών-, καθώς και το σπονδυλωτό Όλα είναι δρόμος (1998), μια από τις πιο χαρακτηριστικές και αγαπητές στο κοινό ταινίες του σκηνοθέτη.
  Τιμή εισιτηρίου: 4 ευρώ (γενική είσοδος), 3 ευρώ (για τους κατόχους CineΚάρταF).
  Πρόγραμμα προβολών
  Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017
  18.30 Όλα είναι δρόμος
  21.00 Πέτρινα χρόνια
  Δευτέρα
  23 Οκτωβρίου 2017
  18.30 Πέτρινα χρόνια
  21.00 Χάππυ Νταίη
  Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017
  18.30 Χάππυ Νταίη
  21.00 Όλα είναι δρόμος
  Πολιτισμός
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk