• Αναζήτηση
 • Βρετανία: Δημοπρασία έργων τέχνης για τους επιζώντες του Grenfell Tower

  Το ποσό των δύο εκατομμυρίων λιρών συγκεντρώθηκε για τους επιζώντες της τραγωδίας στο Grenfell Tower του Λονδίνου, μετά από δημοπρασία 31 έργων τέχνης που δώρισαν ορισμένοι από τους πιο επιτυχημένους σύγχρονους καλλιτέχνες της Βρετανίας.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Το ποσό των δύο εκατομμυρίων λιρών συγκεντρώθηκε για τους επιζώντες της τραγωδίας στο Grenfell Tower του Λονδίνου, μετά από δημοπρασία 31 έργων τέχνης που δώρισαν ορισμένοι από τους πιο επιτυχημένους σύγχρονους καλλιτέχνες της Βρετανίας.

  Το 24ώροφο κτίριο, όπου διέμεναν μέλη της πολυεθνοτικής κοινότητας του Λονδίνου, καταστράφηκε ολοσχερώς από την πυρκαγιά που ξέσπασε, τον Ιούνιο και από την οποία έχασαν τη ζωή τους περίπου 80 άνθρωποι. Πολλοί από τους επιζήσαντες εξακολουθούν να φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία.

  Η φιλανθρωπικού χαρακτήρα δημοπρασία, η οποία διοργανώθηκε το βράδυ της Δευτέρα, από τους Sotheby’s, περιελάμβανε έργα καλλιτεχνών όπως οι Βόλφγκανγκ Τίλμανς, Άντονι Γκόρμλεϊ, Τρέισι Εμιν, Σάρα Λούκας, Μαρκ Γουόλινγκερ και Ρέιτσελ Γουάιτριντ.

  Η ιδέα ανήκει τον παραγωγό κινηματογραφικών ταινιών και συλλέκτη έργων τέχνης Χέιμις Μακάλπιν και στη σύμβουλο τέχνης Κέιτι Χέλερ, που δήλωσαν ότι ο αντίκτυπος της τραγωδίας στο Grenfell ήταν τέτοιος ώστε σχεδόν όλοι οι καλλιτέχνες τους οποίους προσέγγισαν δέχτηκαν αμέσως να δωρίσουν έργα τους.

  Τα έσοδα, τα οποία ανέρχονται σε περισσότερες από 1,9 εκατ λίρες (2,55 εκατ δολάρια) θα μοιραστούν ισόποσα στις 158 οικογένειες επιζώντων πριν από τις εορτές των Χριστουγέννων

  Πολιτισμός
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk