• Αναζήτηση
 • «Χτίζουν» νέα γενιά αυθαιρέτων

  Καμπανάκι από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας για το νέο νομοσχέδιο που επιτρέπει την έκδοση οικοδομικών αδειών χωρίς πραγματικούς ελέγχους και μετατρέπει πολλούς μηχανικούς σε... αυτοφωράκηδες.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Χιλιάδες νέα αυθαίρετα θα ξεφυτρώσουν με το νέο νομοσχέδιο για το δομημένο περιβάλλον που συζητείται στη Βουλή…

  Αυτό υποστηρίζουν, μιλώντας στα «ΝΕΑ», πηγές από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ). Την ίδια ώρα, από τον μεγαλύτερο επιστημονικό φορέα της χώρας κρούουν των κώδωνα του κινδύνου για τη μετατροπή πολλών μηχανικών σε… αυτοφωράκηδες, αφού όπως λένε, με το νέο υπό διαμόρφωση καθεστώς, δουλειά θα βρίσκουν μόνο οι «πρόθυμοι να παρανομήσουν και να οδηγηθούν στα δικαστήρια» και οι «συνταξιούχοι», επειδή δεν αντιμετωπίζουν κίνδυνο φυλάκισης.

  Οι μηχανικοί θεωρούν πως η κυβέρνηση ξεκινώντας από μια θετική πρόθεση μείωσης της γραφειοκρατίας και απλοποίησης των διαδικασιών αδειοδότησης περνά στο άλλο άκρο, την έκδοση οικοδομικής άδειας μόνο με την ευθύνη του μηχανικού, χωρίς όμως να έχει φροντίσει να υπάρχουν διαθέσιμα σε πραγματικό χρόνο ηλεκτρονικά όλα τα δεδομένα με το τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται να χτιστεί.

  Διαβάστε αναλυτικά στα tanea.gr

  Κοινωνία