• Αναζήτηση
 • Θα σκότωναν τον Λεμπιδάκη αν «στράβωνε» η απαγωγή

  Για βαναυσότητα από πλευράς των απαγωγέων κάνουν λόγο οι αστυνομικοί, σημειώνοντας πως είχαν αποδεχθεί την πιθανότητα θανάτου του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Την αποφασιστικότητα των απαγωγέων του Μιχάλη Λεμπιδάκη ώστε να πάρουν τα χρήματα που ζητούσαν από την οικογένειά, όσο χρόνο και αν χρειαζόταν για το πετύχουν, αδιαφορώντας για οποιονδήποτε κίνδυνο της υγείας του, υπογραμμίζουν οι αστυνομικοί που πραγματοποίησαν την έρευνα και την απελευθέρωση του 53χρονου επιχειρηματία.

  Όπως αναφέρουν, οι απαγωγείς δεν είχαν αντίληψη του κινδύνου που διέτρεχε ο Λεμπιδάκης, ενώ είχαν αποδεχθεί την πιθανότητα θανάτου του, είτε σκόπιμα είτε από επιβάρυνση της υγείας του.

  «Ως εκ τούτου, η στάση των απαγωγέων χαρακτηρίζεται από βαναυσότητα και ουδεμία ένδειξη αντίληψης του κινδύνου που διέτρεχε ο απαχθείς, με τους απαγωγείς στο σύνολό τους να έχουν πλήρως υποτάξει την βούλησή τους στον σκοπό, αποδεχόμενοι την όποια πιθανότητα θανάτου του απαχθέντος, η οποία θα προερχόταν είτε σκόπιμα σε περίπτωση που δεν ικανοποιούνταν οι απαιτήσεις τους είτε από τυχαίο συμβάν (επιβάρυνση υγείας)» σημειώνουν χαρακτηριστικά στο διαβιβαστικό προς τον εισαγγελέα, το οποίο αποκάλυψε η εφημερίδα Πατρίς.

  «Επιπροσθέτως, οι απαγωγείς από το πρώτο διάστημα είχαν υπερτονίσει ότι δύνανται να κρατήσουν τον απαχθέντα για μεγάλο χρονικό διάστημα, εφόσον η οικογένεια δεν ικανοποιήσει πλήρως τις απαιτήσεις τους, ήτοι οι απαγωγείς έμεναν πιστοί στο πλάνο που είχε τεθεί και τις οικονομικές επιδιώξεις που είχαν προαποφασισθεί, στην επίτευξη των οποίων ήταν διατεθειμένοι να φτάσουν με οιοδήποτε κόστος ως προς την ζωή και την υγεία του Μιχάλη Λεμπιδάκη» συμπληρώνουν οι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας που απελευθέρωσαν τον Κρητικό επιχειρηματία μετά από 186 ημέρες ομηρίας.

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk