• Αναζήτηση
 • Προστασία του δικηγορικού απορρήτου ζητούν οι δικηγορικοί σύλλογοι

  Προστασία του δικηγορικού απορρήτου ζητεί από την κυβέρνηση ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας και πρόεδρος του ΔΣΑ κ. Βασίλης Αλεξανδρής.

  Προστασία του δικηγορικού απορρήτου ζητεί από την κυβέρνηση ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας και πρόεδρος του ΔΣΑ κ. Βασίλης Αλεξανδρής
  Ο κ. Αλεξανδρής, με επιστολή του προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης κ Στ. Κοντονή και Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ Δ. Παπαδημητρίου, ζητεί συγκεκριμένα να τροποποιηθεί η προτεινόμενη διάταξη για το δικηγορικό απόρρητο, η οποία περιλαμβάνεται στο υπό κατάθεση σχέδιο νόμου για την «Ενσωμάτωση στην εθνική νομοθεσία της Οδηγίας 2014/104/ΕΕ», ώστε να διασφαλιστεί το υψηλότερο επίπεδο προστασίας του.
  «Λόγω του διαφορετικού επιπέδου προστασίας του απορρήτου στην περίπτωση των εμμίσθων δικηγόρων στο ενωσιακό και το ελληνικό δίκαιο», επισημαίνεται στην επιστολή, «η διατήρηση της προτεινόμενης διατύπωσης, η οποία προβλέπει την εφαρμογή του δικηγορικού απόρρητου όπως ισχύει «δυνάμει του ενωσιακού ή του εθνικού δικαίου», προκαλεί αδικαιολόγητη ασάφεια και ανασφάλεια δικαίου. Κατ´αποτέλεσμα, μπορεί να οδηγήσει σε υποβάθμιση της παρεχόμενης προστασίας του δικηγορικού απορρήτου, δυνάμει του εσωτερικού μας δικαίου». 
  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk