• Αναζήτηση
 • Δεν προχωρούν οι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας

  Τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών έβαλαν για μια ακόμα φορά στο... συρτάρι τις αλλαγές στη διαδικασία υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας, καθώς ο χρόνος δεν ήταν αρκετός ώστε να εφαρμοστούν σημαντικές αλλαγές από φέτος.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Σε καθιερωμένη συζήτηση κάθε καλοκαίρι εξελίσσονται οι αλλαγές στον υπολογισμό των τελών κυκλοφορίας των οχημάτων, ωστόσο κάθε φθινόπωρο τα σχέδια «καίγονται» και μπαίνουν στην άκρη για του χρόνου.

  Έτσι και φέτος, παρ’ όλο που το υπουργείο Οικονομικών τόνιζε πως θα εφαρμοστούν ραγδαίες αλλαγές για την δικαιότερη κατανομή των βαρών στους κατόχους ΙΧ, τα στενά χρονοδιαγράμματα μέχρι την ανάρτησή τους στο Taxisnet, δεν άφησαν περιθώρια για τη συζήτηση αλλαγών για τα τέλη του 2018.

  Θα εφαρμοστούν ελάχιστες αλλαγές, οι οποίες έχουν στόχο τη διευκόλυνση ευπαθών ομάδων του πληθυσμού – κυρίως τρίτεκνους και πολύτεκνους- αλλά και στα οχήματα άνω των 2.000 κυβικών.

  Ειδικότερα, σε ότι αφορά τα οχήματα άνω των 2.000 κυβικών εκατοστών, το υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται ήδη σενάρια στοχευμένων μειώσεων ως κίνητρο για την πληρωμή των τελών και την ανάκτηση των πινακίδων τους από τους ιδιοκτήτες τους.

  Κοινωνία