• Αναζήτηση
 • Μπαλάφας: «Ναι» στο κέντρο φιλοξενίας του Λαυρίου, αλλά υπό άλλο φορέα

  Ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας υποστήριξε πως το κέντρο φιλοξενίας στο Λαύριο «μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει, αλλά όχι υπό την ευθύνη του υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής».

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Στο ενδεχόμενο συνέχισης της λειτουργίας της δομής για τους πρόσφυγες που βρίσκεται στο Λαύριο αναφέρθηκε ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας εκτιμώντας πως «μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει η δομή αυτή, αλλά όχι με την ευθύνη του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής – ίσως με την ευθύνη άλλων φορέων του κράτους».

  «Η συγκεκριμένη δομή λειτουργεί πολλά χρόνια, δεν είναι όπως οι δομές που φτιάχτηκαν την τελευταία διετία, επισημαίνει ο υφυπουργός. Είναι ένας χώρος, όπου διαμένουν Κούρδοι κατά κανόνα, πολιτικοί πρόσφυγες» σημείωσε ο κ. Μπαλάφας, τονίζοντας πως «τα ευρωπαϊκά προγράμματα δεν προβλέπουν δαπάνες για τέτοιου είδους δομές, που δεν έχουν τον καλώς εννοούμενο έλεγχο της ελληνικής πολιτείας, δεν έχουν τα δεδομένα και τους κανόνες που πρέπει να εφαρμόζονται από το Διεθνές Δίκαιο».

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk