• Αναζήτηση
 • Γαβρόγλου: Δρομολογημένες οι αλλαγές για το Λύκειο

  Δρομολογημένες είναι οι αλλαγές για το Λύκειο» επανέλαβε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Αιγάλεω.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Δρομολογημένες είναι οι αλλαγές για το Λύκειο» επανέλαβε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Αιγάλεω.

  Ο κ. Γαβρόγλου τόνισε ότι «δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή Γ’ Λυκείου» και επανέλαβε το σχέδιο μεταρρύθμισης, το οποίο προβλέπει μια Γ’ Λυκείου – γέφυρα προς το πανεπιστήμιο, με λιγότερα μαθήματα, περισσότερες ώρες διδασκαλίας για το κάθε μάθημα και διάνθιση του τρόπου διδασκαλίας με εργασίες, δραστηριότητες κτλ. «Το ζητούμενο είναι τα παιδιά να εξοικειωθούν με τη διαδικασία απόκτησης γνώσης» τόνισε.

  «Δεν θα πετύχει τίποτα», πρόσθεσε, «αν δεν εντείνουμε τις επιμορφώσεις των εκπαιδευτικών, αν δεν ενισχύσουμε τις εκπαιδευτικές δομές και εισάγουμε νέα προγράμματα σπουδών».

  Επίσης, ο υπουργός αναφέρθηκε στα κενά που υπάρχουν ακόμη στα σχολεία, τονίζοντας ότι «θα γίνουν κι άλλες προσλήψεις αναπληρωτών για να καλυφθούν όλα τα κενά».

  Ο κ. Γαβρόγλου υπερασπίστηκε για μια ακόμη φορά τον νόμο για τα μεταπτυχιακά, που ψηφίστηκε τον Αύγουστο, και επανέλαβε ότι επαναφέρει ακαδημαϊκούς κανόνες στα πανεπιστήμια.

  Νωρίτερα, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο κ. Γαβρόγλου σχολίασε για το μάθημα των Θρησκευτικών ότι «δεν υπάρχει κάποιο θέμα, καθώς υπάρχει συμφωνία με την Εκκλησία».

  Τέλος, καταδίκασε την κλήση εκπαιδευτικών του 5ου δημοτικού Κερατσινίου από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά ύστερα από ανώνυμη καταγγελία, χαρακτηρίζοντάς την «απαράδεκτη».

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk