• Αναζήτηση
 • Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο ταξιδεύει

  Για μια ακόμα σχολική χρονιά, το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο (Ε.Π.Μ.) ταξιδεύει με το «Κινητό Μουσείο» σε Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων και πραγματοποιεί τις εκπαιδευτικές δράσεις «Παίζουμε χωρίς…σύνορα» και «Με ένα βιβλίο, βλέπω τον κόσμο αλλιώς» για παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Για μια ακόμα σχολική χρονιά, το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο (Ε.Π.Μ.) ταξιδεύει με το «Κινητό Μουσείο» σε Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων και πραγματοποιεί τις εκπαιδευτικές δράσεις «Παίζουμε χωρίς…σύνορα» και «Με ένα βιβλίο, βλέπω τον κόσμο αλλιώς» για παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών.

  Το πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία, το οποίο υλοποιείται με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, μετατρέπει σχολικά κτίρια σε κέντρα πολιτισμού, συνάντησης και ψυχαγωγίας φιλοξενώντας δωρεάν δράσεις για όλες τις ηλικίες.
  «Παίζουμε χωρίς…σύνορα»
  Το ΕΠΜ οργανώνει ομαδικά παιχνίδια για όλους, έτσι ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε παιδιά δημοτικού με διαφορετικά ατομικά χαρακτηριστικά να συνεργαστούν, να παίξουν και να ψυχαγωγηθούν μαζί. Η δράση θα διεξάγεται κάθε Τετάρτη από τις 04 Οκτωβρίου έως και τις 08 Νοεμβρίου στο 26ο δημοτικό σχολείο Αθηνών (Φωκίωνος Νέγρη 63, Κυψέλη), από τις 15 Νοεμβρίου έως τις 20 Δεκεμβρίου στο 99ο δημοτικό σχολείο (Υγείας 11Α, Άγιος Παντελεήμονας) και κάθε Τρίτη από τις 14 Νοεμβρίου έως τις 19 Δεκεμβρίου στο 39ο/141ο  δημοτικό σχολείο Αθηνών (Αχαρνών 399, Αγ. Ελευθέριος) από τις 17.00 έως τις 19.00)

  «Με ένα βιβλίο, βλέπω τον κόσμο αλλιώς»
  Η δράση «Με ένα βιβλίο, βλέπω τον κόσμο αλλιώς» απευθύνεται σε παιδιά του δημοτικού τα οποία θα γνωρίσουν μέσα από τα βιβλία στοιχεία από διαφορετικούς πολιτισμούς, και θα δώσουν ζωή στους δικούς τους ήρωες και τις δικές τους ιστορίες. Η δράση θα γίνεται κάθε Δευτέρα από σήμερα 02 Οκτωβρίου έως τις 06 Νοεμβρίου στο 132ο δημοτικό σχολείο (Ταϋγέτου 60, Γκράβα), στο 130ο δημοτικό σχολείο (Πρετεντέρη 20, Κ. Πατήσια) κάθε Παρασκευή από τις 6 Οκτωβρίου έως τις 10 Νοεμβρίου. Στο 29ο δημοτικό σχολείο (Δοϊράνης 43, Κυψέλη) κάθε Πέμπτη από τις 16 Νοεμβρίου έως τις 21 Δεκεμβρίου.
  Το πρόγραμμα θα κάνει ένα μικρό διάλλειμα λόγω των εορτών των Χριστουγέννων και θα ξεκινήσει και πάλι από τον Φεβρουάριο. Συγκεκριμένα θα γίνεται τα απογεύματα (17.00-19.00) στο 35ο δημοτικό σχολείο Αθηνών (Κωλέττη 34, Εξάρχεια) κάθε Πέμπτη από την 1η Φεβρουαρίου έως και τις 8 Μαρτίου, στο  54ο/55ο δημοτικό σχολείο Αθηνών (Μιχαήλ Βόδα 9, Πλ. Βάθη) κάθε Δευτέρα από τις 5 Φεβρουαρίου έως τις 19 Μαρτίου. Στο 39ο/141ο δημοτικό σχολείο Αθηνών (Αχαρνών 399, Άγιος Ελευθέριος) κάθε Τρίτη από τις 6 Φεβρουαρίου έως τις 13 Μαρτίου, στο 1ο δημοτικό σχολείο (Σπ. Μερκούρη 20, Παγκράτι) κάθε Τετάρτη από τις 18 Απριλίου έως τις 23 Μαΐου και στο 57ο/61ο δημοτικό σχολείο Αθηνών (Διστόμου 67, Κολωνός) κάθε Παρασκευή από τις 20 Απριλίου έως τις 25 Μαΐου.
  Όσον αφορά στη δράση «Με ένα βιβλίο, βλέπω τον κόσμο αλλιώς», σύμφωνα με τις υπεύθυνες, οι μαθητές θα ήταν καλό να συμμετέχουν και στις 6 συναντήσεις. Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος είτε ατομικά είτε ομαδικά, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην ιστοσελίδα του προγράμματος Ανοιχτά Σχολεία:
  https://www.athensopenschools.gr/ ή καλώντας στο 210 5277089.
  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk