• Αναζήτηση
 • Παλινωδίες με διερμηνείς ανέβαλαν τη δίκη για το δυστύχημα στο λούνα παρκ στο Ελληνικό

  Στις 26 Μαρτίου 2018 θα επαναληφθεί η δίκη στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για την υπόθεση του τραγικού δυστυχήματος τον Απρίλιο του 2014 σε λούνα παρκ στο Ελληνικό - στο οποίο είχε χάσει τη ζωή του ένα αγοράκι και τραυματίστηκε σοβαρά η αδελφή του - ύστερα από σειρά παλινωδιών στην προσπάθεια εξεύρεσης διερμηνέων για αλλοδαπούς κατηγορουμένους.

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Στις 26 Μαρτίου 2018 θα επαναληφθεί η δίκη στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για την υπόθεση του τραγικού δυστυχήματος τον Απρίλιο του 2014 σε λούνα παρκ στο Ελληνικό – στο οποίο είχε χάσει τη ζωή του ένα αγοράκι και τραυματίστηκε σοβαρά η αδελφή του – ύστερα από σειρά παλινωδιών στην προσπάθεια εξεύρεσης διερμηνέων για αλλοδαπούς κατηγορουμένους.
  Η δίκη δεν μπορούσε, αρχικώς, να ξεκινήσει, εξαιτίας της απουσίας  διερμηνέως για τους δύο εκ των πέντε κατηγορουμένων στην υπόθεση, υπηκόων Μπαγκλαντές που ήταν χειριστές των παιχνιδιών.
  Αφού εξαντλήθηκε ο κατάλογος των διερμηνέων, χωρίς αποτέλεσμα, ο συνήγορός τους μετέβη -για να συνεχίσει την έρευνα- από το δικαστήριο στην οδό Δέγλερη στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.
  Υπήρξε, όμως, και δεύτερο πρόβλημα: ο ιταλός διαχειριστής του εξοπλισμού στο λούνα παρκ, δήλωσε ότι επίσης επιθυμεί να συνεπικουρείται κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας από διερμηνέα.
  Αλλά, στο μεσοδιάστημα, ο διερμηνέας από το Μπαγκλαντές είχε φύγει…
  Η εισαγγελέας της έδρας εκτίμησε ότι θα πρέπει να αναβληθεί η δίκη στο πρόσωπο των τριών κατηγορουμένων, για να κληθούν διερμηνείς και για τις δύο γλώσσες.
  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk