• Αναζήτηση
 • Το «Τελευταίο σημείωμα» κάνει πρεμιέρα στην Θεσσαλονίκη

  Δέκα μέρες πριν από την εμπορική διανομή της στις αίθουσες, η ταινία «Το τελευταίο σημείωμα» του Παντελή Βούλγαρη, παρουσιάζεται σε μια μεγάλη προφεστιβαλική εκδήλωση του 58ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Δέκα μέρες πριν από την εμπορική διανομή της στις αίθουσες, η ταινία «Το τελευταίο σημείωμα» του Παντελή Βούλγαρη, παρουσιάζεται σε μια μεγάλη προφεστιβαλική εκδήλωση του 58ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Η προβολή θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου στο Ολύμπιον της πλ. Αριστοτέλους σε συνεργασία με την εταιρεία διανομής της ταινίας, Tanweer.
  Λίγες μέρες πριν ανοίξει αυλαία η φετινή 58η διοργάνωση, το Φεστιβάλ υποδέχεται στη Θεσσαλονίκη τον Παντελή Βούλγαρη, την Ιωάννα Καρυστιάνη -με την οποία ο σκηνοθέτης υπογράφει το σενάριο-, καθώς και τους πρωταγωνιστές Ανδρέα Κωνσταντίνου και Μελία Κράιλινγκ, γιορτάζοντας την επίσημη πρεμιέρα της ταινίας.
  Τέσσερα χρόνια μετά την επιτυχημένη και πολυβραβευμένη «Μικρά Αγγλία», ο Παντελής  Βούλγαρης  καταπιάνεται με μια από τις πιο συγκλονιστικές σελίδες της πρόσφατης ελληνικής ιστορίας: την εκτέλεση 200 αγωνιστών την 1η Μαΐου 1944 στην Καισαριανή, από τους Γερμανούς κατακτητές, ως αντίποινα για τη δράση της ελληνικής αντίστασης.
  Ένα κινηματογραφικό «σημείωμα» μνήμης, σεμνότητας και αναστοχασμού, όπου η μυθοπλασία συναντά την ιστορία και τους ήρωές της.
  Το φιλμ θα βγει στις αίθουσες στις 26 Οκτωβρίου 2017 από την Tanweer.
  Πολιτισμός
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk