• Αναζήτηση
 • Λάμβανε παράνομα σύνταξη χηρείας για 10 χρόνια

  Στη σύλληψη μιας 64χρονης, η οποία λάμβανε παράνομα σύνταξη χηρείας τα τελευταία δέκα χρόνια προχώρησε η Οικονομική Αστυνομία, καθώς αποδείχθηκε πως είχε πλαστογραφήσει τα έγγραφα που είχε προσκομίσει.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Μια 64χρονη ημεδαπή, η οποία κατηγορείται για απάτη σε βάρος του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, συνέλαβαν το πρωί της Πέμπτης οι άνδρες της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας.

  Όπως αποδείχθηκε κατά την έρευνα της Ομάδας Καταπολέμησης Παραβατικότητας στον τομέα των Συνταξιοδοτικών Παροχών του ΕΦΚΑ, η 64χρονη από το έτος 2007 μέχρι και σήμερα, λάμβανε παράνομα τη σύνταξη χηρείας του πρώην άνδρα της, συνολικού ποσού τουλάχιστον εκατό δέκα χιλιάδων (110.000) ευρώ.

  Συγκεκριμένα, είχε εξαπατήσει το ΙΚΑ σχετικά με τη χρονολογία λύσης του γάμου της με τον θανόντα, καθώς αυτός είχε λυθεί προγενέστερα της ημερομηνίας θανάτου. Για να λάβει τη σύνταξη χηρείας η 64χρονη προσκόμισε στο ΙΚΑ, πλαστό πιστοποιητικό εγγύτερων συγγενών, το οποίο βεβαίωνε ψευδώς ότι τυγχάνει χήρα και εγγύτερη συγγενής του θανόντα.

  Σε βάρος της σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για απάτη κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και εξακολούθηση, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, ψευδή ανωμοτί κατάθεση καθώς και διατάξεις του νόμου για την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

  Παράλληλα, δικογραφία για ψευδή ανωμοτί κατάθεση και άμεση συνέργεια στην αρχική απάτη και σε υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης ασκήθηκε και στους δύο μάρτυρες που υπέγραφαν ως την πλαστή βεβαίωση.

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk