• Αναζήτηση
 • Εκδήλωση για τη Χωροταξία της Δικαιοσύνης

  «Η χωροταξία της ελληνικής Δικαιοσύνης.

  ΤοΒΗΜΑ Team
  «Η χωροταξία της ελληνικής Δικαιοσύνης. Ευρωπαϊκές εμπειρίες – Υφιστάμενη κατάσταση – Προτάσεις μεταρρύθμισης» είναι η θεματική της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη και ώρα 6.00 το απόγευμα, στα γραφεία τoυ EPLO – Εuropean Public Law Organization (με είσοδο από την πλατεία Ρωμαϊκής Αγοράς).
  Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν τα πορίσματα σχετικής έρευνας που έχει διενεργήσει ομάδα εργασίας του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου για τη Δικαιοσύνη και την Ανάπτυξη, επικεφαλής της οποίας είναι ο κ. Μιχαήλ Πικραμένος, σύμβουλος Επικρατείας και επίκουρος καθηγητής στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ. Μετέχουν επίσης ο κ. Αλκιβιάδης Φερεσίδης, πρόεδρος Πρωτοδικών, ο κ. Λάμπρος Τσόγκας, εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και ο κ. Σπυρίδων Καποδίστριας, πρωτοδίκης Αθηνών.
  Την εκδήλωση θα συντονίσει η Γενική Επίτροπος Επικρατείας κυρία Ευτυχία Φουντουλάκη, ενώ ο πάρεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Βασίλης Ανδρουλάκης θα παρουσιάσει «Σκέψεις από την αναμόρφωση του δικαστικού χάρτη στη Γαλλία».
                                                                                        
  Μετά την παρουσίαση των πορισμάτων της έρευνας, τον λόγο θα πάρει σχετικά ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γεώργιος Γεραπετρίτης. Θα ακολουθήσει συζήτηση.
  Χαιρετισμό θα απευθύνει o Πρόεδρος του Ινστιτούτου για τη Δικαιοσύνη και την Ανάπτυξη κ. Νικόλας Κανελλόπουλος.
  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk