Γαβρόγλου: Τον Σεπτέμβριο θα είναι έτοιμο το σχέδιο για το νέο Λύκειο

«Τον Σεπτέμβρη θα έχω έτοιμο σχέδιο για το νέο Λύκειο, αλλά δεν απαντάω στο αν έχω έτοιμο σχέδιο για το νέο εξεταστικό σύστημα», είπε ο υπουργός Παιδείας κ Κώστας Γαβρόγλου

«Τον Σεπτέμβρη θα έχω έτοιμο σχέδιο για το νέο Λύκειο, αλλά δεν απαντάω στο αν έχω έτοιμο σχέδιο για το νέο εξεταστικό σύστημα», είπε ο υπουργός Παιδείας κ Κώστας Γαβρόγλου μετά την ολοκλήρωση της σημερινής συνέντευξης του μαζί με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής κ. Νίκο Παππά για την μηνιαία επιδότηση των πρωτοετών φοιτητών ώστε να μπορούν όλοι να έχουν σύνδεση Ίντερνετ.
Ο υπουργός Παιδείας «τοποθέτησε» σήμερα τη συζήτηση στην αναμόρφωση του Λυκείου, ενώ αντίθετα ο υφυπουργός Παιδείας κ. Δημήτρης Μπαξεβανάκης μίλησε νωρίτερα ανοικτά σε συνέντευξη του στην τηλεόραση του Σκάι για αλλαγή του εξεταστικού συστήματος.
«Θέλουμε», είπε ο υφυπουργός Παιδείας, «η πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση «να γίνεται μέσω του απολυτηρίου του λυκείου». Και πρόσθεσε: «Οπωσδήποτε για τις σχολές υψηλής ζήτησης ένας τρόπος επιλογής, εξετάσεις, διαγωνισμός, θα υπάρχει…»
Ο κ. Μπαξεβανάκης έτσι μίλησε για ένα σύστημα εξετάσεων για τις σχολές υψηλής ζήτησης και παράλληλη εισαγωγή κάποιων φοιτητών σε άλλες σχολές μέσω του απολυτηρίου του λυκείου.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk