• Αναζήτηση
 • Ανακοινώνονται οι αλλαγές στην Παιδεία

  Την Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου θα ανακοινωθούν οι νέες κατευθύνσεις του υπουργείου Παιδείας σχετικά με τα θέματα πανελλαδικών εξετάσεων, αλλαγών στα σχολεία αλλά και συνολικών παρεμβάσεων του στο χώρο της Παιδείας.

  Σε εξέλιξη οι ανακοινώσεις για τις νέες κατευθύνσεις του υπουργείου Παιδείας σχετικά με τα θέματα πανελλαδικών εξετάσεων, αλλαγών στα σχολεία αλλά και συνολικών παρεμβάσεων του στο χώρο της Παιδείας.

  Με ενδιαφέρον αναμένεται η στάση του υπουργού Παιδείας σχετικά με το πόρισμα του εθνικού διαλόγου για την παιδεία υπό τον καθηγητή κ. Αντώνη Λιάκο.
  Μεταξύ των άλλων ο υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Γαβρόγλου αναμένεται να αναφερθεί στο θέμα της νέας έκθεσης του ΟΟΣΑ για την Παιδεία και την νέα «εργαλειοθήκη» για θέματα παιδείας, στα θέματα αυτοαξιολόγησης σχολικών μονάδων και αξιολόγησης των 20.000 στελεχών εκπαίδευσης, στο νέο  σύστημα επιλογής στελεχών εκπαίδευσης και νέου καθηκοντολογίου, στις αλλαγές στις τελευταίες τάξεις του σχολείου, στον ενιαίο χώρο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, τις συγχωνεύσεις ΑΕΙ ή τμημάτων με τη συναίνεση των Ιδρυμάτων καθώς και στο νέο σύστημα εκλογής των οργάνων διοίκησης των ΑΕΙ.
  Κοινωνία