«Πράσινο φως» από την Alpha για τον Μαρινόπουλο

Ανοίγει ο δρόμος για την διάσωση της αλυσίδας σουπερμάρκετ Μαρινόπουλος, μετά το «πράσινο φως» που έδωσε τo Διοικητικό Συμβούλιο της Alpha Bank που συνεδρίασε για την χορήγηση κοινοπρακτικού δανείου 360 εκατ. ευρώ στην εταιρεία Σκλαβενίτης.

Ανοίγει ο δρόμος, όπως όλα δείχνουν, για την διάσωση της αλυσίδας σουπερμάρκετ Μαρινόπουλος, μετά το «πράσινο φως» που έδωσε τo Διοικητικό Συμβούλιο της Alpha Bank που συνεδρίασε για την χορήγηση κοινοπρακτικού δανείου 360 εκατ. ευρώ στην εταιρεία Σκλαβενίτης.

Εκτός από την Alpha Bank, αναφέρει το insider.gr, θετικές στην χρηματοδότηση του νέου σχήματος που θα αναλάβει την αλυσίδα σουπερμάρκετ εμφανίζονται και οι άλλες τράπεζες Εθνική, Πειραιώς και Eurobank οι οποίες αναμένεται να συνεδριάσουν μέσα στα επόμενα 24ωρα για το θέμα αυτό.

Το σχέδιο διάσωσης της Μαρινόπουλος προβλέπει την χορήγηση δανείου 360 εκατ με επιτόκιο 1,5%, με τις τράπεζες να έχουν option για την απόκτηση του 25% της νέας εταιρείας, ενώ η Σκλαβενίτης θα μετέχει με ποσοστό 75%.

Η Σκλαβενίτης από την πλευρά της θα εισφέρει τα 125 εκατ. ευρώ στο νέο σχήμα, ενώ το σύνολο των αντληθέντων κεφαλαίων (ήτοι 485 εκατ. ευρώ) θα δοθεί για την αποπληρωμή μέρους των υποχρεώσεων και για ενίσχυση του κεφαλαίου κίνησης.

Επίσης το σχέδιο διάσωσης προβλέπει την διαγραφή οφειλών προς προμηθευτές της Μαρινόπουλος σε ποσοστό έως και 50%.

Εκτός σχήματος φαίνεται να παραμένει – σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, η οικογένεια Μαρινόπουλου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk