Το… χριστιανόμετρο του ΣΥΡΙΖΑ

Την προσαρμογή της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ στη χριστιανική (ορθόδοξη) πίστη ζητούν τώρα πρωτοκλασάτα στελέχη

Την προσαρμογή της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ στη χριστιανική (ορθόδοξη) πίστη ζητούν τώρα πρωτοκλασάτα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος. Δηλαδή, με δυο λόγια, θα βάζουν φόρους, θα αυξάνουν τον ΕΝΦΙΑ, αλλά αυτά θα τα κάνουν, όπως λένε, με… αγάπη προς τον συνάνθρωπό μας! Επικαλούνται μάλιστα και τους αποστόλους. Συγκεκριμένα επικαλούνται τον Απόστολο Παύλο στην επιστολή του προς Κορινθίους (ΙΓ 13): «Θα μείνουν τελικά για πάντα αυτά τα τρία: η πίστη, η ελπίδα και η αγάπη. Και από αυτά το πιο σπουδαίο είναι η αγάπη». Τι έχουν πάθει στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και στρέφονται ξαφνικά προς τη χριστιανοσύνη; Τύψεις συνειδήσεως για όσα έχουν ως τώρα πράξει; Αναγνώριση της Oρθοδοξίας ως της υπέρτατης δύναμης μέσα στην οποία θα βρουν τη γαλήνη και τη συγχώρεση (και ίσως να ξεγελάσουν πάλι τον κόσμο για να τους ξαναψηφίσει;). Ανακάλυψαν και το… χριστιανόμετρο, σε αντίθεση με το… αριστερόμετρο «από το οποίο καήκαμε», όπως λένε. Και αυτός που το ανακάλυψε δεν είναι άλλος από τον υπουργό που βάζει τους φόρους… γελώντας: τον Τρύφωνα Αλεξιάδη (φωτογραφία)! Ιδού τι λέει για την αγάπη, για τον χριστιανισμό και τους… αντίχριστους, το οποίο αλίευσα σε ένα παλαιότερο άρθρο του στην «Αυγή».


Καήκαμε από τα… αριστερόμετρα

«Χριστιανικό κριτήριο για έναν πολιτικό είναι η αγάπη που εκπέμπει η πολιτική του και όχι τα εσωτερικά του πιστεύω και οι υποκριτικές γονυκλισίες. Χωρίς να φτάσουμε βέβαια και στο σημείο να κρίνουμε πολιτικά κάποιους με τη χρήση του «χριστιανόμετρου» (καήκαμε άλλωστε με τα αριστερόμετρα), είναι πλέον καιρός ο ΣΥΡΙΖΑ να προβάλλει συστηματικά τα κοινά φιλοσοφικά σημεία της χριστιανικής θρησκείας με τις δικές του αρχές. Ας μη χαρίζουμε σε κανέναν τους αγώνες μας για τον συνάνθρωπο, την αλληλεγγύη, την ακτημοσύνη, που πολύ σωστά ζητεί ο Μέγας Βασίλειος ο οποίος αναφέρει ότι «όσο πλεονάζουν τα πλούτη σου τόσο σου λείπει η αγάπη»». Αλλά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών δεν σταματά εδώ. Αφού επικαλείται συνεχώς τον Απόστολο Παύλο στην επιστολή του προς Κορινθίους, καταλήγει ως εξής: «Με τη μοναδική τιμητική ιδιότητα του μέλους του ΣΥΡΙΖΑ και χωρίς σπουδές Θεολογίας, τολμώ να καταθέσω τις απόψεις μου, γιατί στα θέματα αυτά αντί να είμαστε διαρκώς στην επίθεση, μερικές φορές πελαγοδρομούμε. Στην αθεόφοβη και αντιχριστιανική πολιτική του μίσους, της αδικίας, της φτώχειας και του ρατσισμού, εμείς ας συμμαχήσουμε με όσους κατανοούν ότι «το πιο σπουδαίο είναι η αγάπη»». Οταν έμαθε ο Νίκος Φίλης ότι ένας σύντροφός του υπουργός επικαλείται τον Απόστολο Παύλο ζητώντας να προσαρμοστεί η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στη χριστιανοσύνη, τι έκανε νομίζετε; Αρχισε, για να δείξει προφανώς ότι αυτός είναι καλύτερα καταρτισμένος στα θρησκευτικά, να απαγγέλλει στο γραφείο του αυγουστιάτικα ολόκληρη την επιστολή του Αποστόλου Παύλου, επαναλαμβάνοντας τη φράση ότι είναι «κύμβαλα αλαλάζοντα» όσοι δεν έχουν ανάγκη μέσα τους. Θα μας τρελάνουν όλους.


Οι χριστιανοί του ΣΥΡΙΖΑ

Τώρα με τον Δεκαπενταύγουστο υπήρξε ένας άτυπος ανταγωνισμός από υπουργούς για το ποιος θα πρωτοπάει στις θρησκευτικές τελετές για τη μεγάλη γιορτή της χριστιανοσύνης της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Οχι για κανέναν ιδιαίτερο λόγο, αλλά για να εισπράξουν κανένα ψηφαλάκι στην καρδιά του καλοκαιριού. Για παράδειγμα, οι τρεις υπουργοί αποκαλούμενοι και «χριστιανοί του ΣΥΡΙΖΑ» (αυτοί που ορκίστηκαν με θρησκευτικό όρκο, φορούν γραβάτα και πηγαίνουν ακόμη και σε εσπερινούς) θέλησαν άλλοι να πάνε στην Παναγία της Τήνου και άλλοι στην Παναγία Σουμελά ή στην Παναγία Εκατονταπυλιανή, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση και (γιατί όχι) τον Πρωθυπουργό (που δεν μετέχει όταν δεν βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο σε θρησκευτικές τελετές). Δηλαδή οι Τρ. Αλεξιάδης, Ι. Αμανατίδης και Παν. Κουρουμπλής, οι πιο χριστιανοί του κυβερνώντος κόμματος, ζήτησαν να συμμετέχουν στη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού της Ορθοδοξίας. Ελα όμως που στην Παναγία της Τήνου αποφάσισε ότι θα πάει ο Π. Καμμένος (που μπορεί να φέρει και αγήματα και ολόκληρη φρεγάτα). Ετσι ο ανταγωνισμός περιορίστηκε στο ποιος θα συνοδεύσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Παναγία Σουμελά. Αποφασίστηκε τελικά να τον συνοδεύσει ο κ. Αλεξιάδης που, όπως έλεγε, είναι από εκείνα τα μέρη.


Ο Σαμαράς στη Ρόδο

Και ξαφνικά φθάνει την Πέμπτη στο Νησί των Ιπποτών ο πρώην πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς. Οχι, δεν πρόκειται να παραθερίσει στη Ρόδο, απλώς ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση φίλων του για ένα Σαββατοκύριακο και αμέσως μετά θα επιστρέψει στη Μεσσηνία. Ο κ. Σαμαράς ζήτησε να συναντήσει με την άφιξή του στη Ρόδο τον Πρόεδρο της Κύπρου Ν. Αναστασιάδη που παραθέριζε στο νησί, πλην όμως ο κ. Αναστασιάδης είχε αναχωρήσει για την Κύπρο.


Ο Πιτσιόρλας στη Σύρο

Απελευθερωμένος που δεν θα συμμετέχει πλέον στις κομματικές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως στην κομματική πορεία προς το Συνέδριο, ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας αναχώρησε για τη Σύρο. Ειπώθηκε ότι πάει να βρει τον Ι. Στουρνάρα που παραθερίζει στο νησί.

HeliosPlus

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk