«Τρύπα» 500 εκατ. ευρώ στα δημόσια έσοδα του Ιουλίου

«Τρύπα» 500 εκατ. ευρώ στα δημόσια έσοδα καταγράφηκε τον Ιούλιο, ωστόσο, στο επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου τα έσοδα παραμένουν κατά περίπου 200 εκατ. ευρώ υψηλότερα του στόχου. Ο Ιουλίος ήταν ο πρώτος μήνας με τον ΦΠΑ στο 24%.

«Τρύπα» 500 εκατ. ευρώ στα δημόσια έσοδα καταγράφηκε τον Ιούλιο, ωστόσο, στο επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου τα έσοδα παραμένουν κατά περίπου 200 εκατ. ευρώ υψηλότερα του στόχου.

Tα καθαρά έσοδα τον Ιούλιο ανήλθαν στα 4,8 δισ. ευρώ, αντί 5,3 δισ. που ήταν ο στόχος, παρουσιάζοντας απόκλιση της τάξης του 9,5%.

Σημειώνεται ότι ο Ιούλιος ήταν κρίσιμος μήνας, καθώς οι φορολογούμενοι έπρεπε να καταβάλουν 1,2 δισ. ευρώ που αφορά στην πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος, ενώ ο Ιούλιος ήταν ο πρώτος μήνας με τον ΦΠΑ στο 24%.

Αν και ακόμη δεν είναι γνωστό από ποιους κωδικούς προέκυψε η τρύπα των 500 εκατ. ευρώ, είναι σαφές ότι η εξέλιξη αυτή προξενεί προβληματισμό στο οικονομικό επιτελείο για τις αντοχές των φορολογουμένων.

Καθησυχαστικά τα στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου

Καθησυχαστικά εμφανίζονται τα στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ), για την πορεία των δημόσιων εσόδων.

Πηγές του ΓΛΚ, μιλώντας στο αθηναϊκό – μακεδονικό πρακτορείο ειδήσεων, τονίζουν ότι η ταμειακή ροή των εσόδων κατά τον Ιούλιο, δε δημιουργεί ανησυχίες για τη γενικότερη πορεία τους.

Άλλωστε, όπως υπενθυμίζουν οι ίδιες πηγές, κατά το α’ εξάμηνο, τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 20,960 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 777 εκατ. ευρώ (3,8%) έναντι του στόχου.

Όσον αφορά τον Ιούλιο, αξιωματούχοι του ΓΛΚ επισημαίνουν ότι τα έσοδα, σε ταμειακή βάση, ξεπέρασαν τον στόχο, κατά 105 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk