Σε παρέμβαση υπέρ των παιδιών που αντιμετωπίζουν προβλήματα σίτισης, τα παιδιά οικονομικών μεταναστών και προσφύγων, τα παιδιά που ζουν σε ιδρύματα ή σε ξενώνες καλούν οι κατασκηνώσεις Χαρούμενα Παιδιά – Χαρούμενα Νιάτα.

Απευθύνουν μήνυμασε οργανισμούς, εταιρείες και ευαίσθητους ανθρώπους να βοηθήσουν υιοθετώντας την φιλοξενία ενός παιδιού στην κατασκήνωση, μήνυμα ιδιαίτερα σημαντικό δεδομένης της ανεργίας, της φτώχειας που πλήττει όλο και περισσότερους και το προσφυγικό να βρίσκεται σε ανεξέλεγχτα επίπεδα.

Τα καλοκαίρια, όταν οι άλλες δομές πρόνοιας υπολειτουργούν, τα Χαρούμενα Παιδιά-Χαρούμενα Νιάτα φιλοξενούν εντελώς δωρεάν 140 παιδιά όχι απλά για να τα ταΐζουν αλλά για να μπορέσουν να ζήσουν είκοσι ημέρες γεμάτες δράση βασισμένες σε ένα καλοδουλεμένο και επιστημονικά καταρτισμένο πρόγραμμα με στόχο τη ψυχοκοινωνική στήριξη και την αισθητική καλλιέργεια των παιδιών. Ένα Παγκόσμιο Χωριό, με παιδιά και εθελοντές που κατάγονται από πολλές διαφορετικές χώρες, δημιουργείται στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις των Κατασκηνώσεων στο βουνό Πατέρας.

Περισσότεροι από 70 εκπαιδευμένοι εθελοντές προσφέρουν στα παιδιά υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, πιστοποιημένες κατά ISO 9001 και 22000 και το κυριότερο τους παρέχουν αφειδώς φροντίδα, νοιάξιμο και αγάπη που τόσο τους λείπουν. Τον υπόλοιπο χρόνο, οι εθελοντές υλοποιούν, όπου υπάρχουν παιδιά σε ανάγκη, εμψυχωτικά-παιδαγωγικά προγράμματα και ψυχαγωγία.

Διαρκείς στόχοι είναι η φροντίδα περισσότερων παιδιών, η βελτίωση των παιδαγωγικών και εμψυχωτικών προγραμμάτων και η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων. Όλοι, Διοικητικό Συμβούλιο, μέλη και φίλοι είναι εθελοντές και επομένως οι δαπάνες για αμοιβές σε ανθρώπους είναι μηδενικές!

Όμως για να λειτουργήσει η Κατασκήνωση απαιτούνται 50.000€ για τρόφιμα, υλικά προγραμμάτων, μετακινήσεις, συντήρηση των ιδιόκτητων εγκαταστάσεων μας κλπ και άλλες 15.000€ για τις άλλες δραστηριότητες. Και τα ποσά αυτά δύσκολα συγκεντρώνονται. Με την κατάθεση 500€ μπορεί κάποιος να «υιοθετήσει» τη φιλοξενία ενός παιδιού της Κατασκήνωσης.

Ποιοί είναι τα Χαρούμενα Παιδιά – Χαρούμενα Νιάτα

Τα Χαρούμενα Παιδιά – Χαρούμενα Νιάτα είναι μια οργάνωση εθελοντών, που ιδρύθηκε από τον π. Γεώργιο Πυρουνάκη το 1932 και από τότε έχει υποστηρίξει, με τη βοήθεια 3.250 εθελοντών, 15.600 παιδιά που αντιμετωπίζουν οικονομικά και οικογενειακά προβλήματα αλλά και προβλήματα ρατσισμού και περιθωριοποίησης και βέβαια σίτισης.

Υποστήριξη δράσεων

Οι δράσεις για τα παιδιά υλοποιούνται με την οικονομική αρωγή όσων καταθέτουν χρήματα στους λογαριασμούς του Σωματείου:

– 08067172687 στην ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

– 168-00-2002004752 στην ALPHA BANK

– 0026-0056-01-0200373065 στην EUROBANK

– 5025-010577-269 στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Info

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.kataskinosi.gr

Για χορηγίες τροφίμων από Εταιρείες δείτε τη σελίδα: http://www.kataskinosi.gr/?page_id=776

Επικοινωνία: 210-3226019, kataskinoseis@yahoo.com