Ζίγκλερ: 2 δισ. ευρώ σε φόρους πλήρωσε ο ΟΠΑΠ την τελευταία τριετία

«Ο Κανονισμός για τα VLTs δεν έχει αλλάξει, οπότε αναγκαζόμαστε να προχωρήσουμε με το αίτημά μας για διαιτησία»,

«Ο Κανονισμός για τα VLTs δεν έχει αλλάξει, οπότε αναγκαζόμαστε να προχωρήσουμε με το αίτημά μας για διαιτησία», δήλωσε σήμερα απευθυνόμενος σε αναλυτές ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ κ. Καμίλ Ζίγκλερ και πρόσθεσε: «Επαναλαμβάνουμε την θέση μας πως θα ξεκινήσουμε την δραστηριότητα των VLTs μόνο αν αλλάξει ο Κανονισμός σύμφωνα με τις βέλτιστες πρακτικές της διεθνούς αγοράς σε ένα ισορροπημένο και λογικό ρυθμιστικό περιβάλλον. Στην περίπτωση που συμβεί αυτό θα υπάρξουν σημαντικά έσοδα για το ελληνικό δημόσιο και ταυτόχρονα θα διασφαλισθεί ο κατάλληλος έλεγχος και η προστασία των παικτών».
Για τη διαδικτυακή αγορά στοιχηματισμού ο κ. Ζίγκλερ επισήμανε πως όλες οι εκτιμήσεις των ανεξάρτητων αναλυτών ως προς το μέγεθος της on line αγοράς αναφέρουν διπλάσια μεγέθη συγκριτικά με αυτά που επισήμως δηλώνονται, γεγονός που καταδεικνύει το μέγεθος της φοροδιαφυγής.
Υπενθύμισε ότι ο ΟΠΑΠ έχει ήδη πληρώσει πολλά χρήματα για όλες τις άδειες αποκλειστικών δικαιωμάτων που κατέχει και ποτέ δεν έλαβε κανένα δώρο από την πολιτεία, όπως συμβαίνει τώρα με τις επιχειρήσεις που λειτουργούν σε γκρίζες ζώνες και διευκρίνισε πως δεν πρόκειται ο ΟΠΑΠ να διαθέσει διαδικτυακά παιχνίδια πόκερ και καζίνο γιατί δεν υπάρχει καμία άδεια. «Αυτές οι άδειες δεν έχουν δοθεί πουθενά και όποιος το κάνει αυτό λειτουργεί παράνομα. Αν το κράτος επιθυμεί να διαθέσει αυτές τις άδειες, ο ΟΠΑΠ έχει το δικαίωμα πρώτης προτίμησης», τόνισε χαρακτηριστικά.
Σχετικά με το νέο συντελεστή φορολογίας από το 30% σε 35% επι των μικτών εσόδων (GGR) είπε πως παρότι η κατάργηση του ειδικού τέλους ήταν η πρέπουσα επιλογή, ο νέος συντελεστής φορολογίας 35% είναι από τους υψηλότερους στην Ευρώπη και υπενθύμισε πως ο ΟΠΑΠ την τελευταία τριετία έχει αποδώσει στο δημόσιο πάνω από 2 δις. ευρώ σε φόρους.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk