«Λουκέτο» στο ξενοδοχείο Athens Ledra – Επίσχεση εργασίας

Νέο σοβαρό κρούσμα οικονομικού αδιεξόδου στον ξενοδοχειακό κλάδο της Αττικής, μετά το κλείσιμο του «Πεντελικόν», συνιστά η περίπτωση του ξενοδοχείου Athens Ledra.

Νέο σοβαρό κρούσμα οικονομικού αδιεξόδου στον ξενοδοχειακό κλάδο της Αττικής, μετά το κλείσιμο του «Πεντελικόν», συνιστά η περίπτωση του ξενοδοχείου Athens Ledra.

Σύμφωνα με πληροφορίες από εργαζόμενους της ξενοδοχειακής μονάδας, επικράτησε το απαισιόδοξο σενάριο και όπως αναφέρουν πρόθεση της διοίκησης είναι ο πλειστηριασμός του.

Οι εργαζόμενοι ξεκινούν από το βράδυ επίσχεση εργασίας, καθώς είναι απλήρωτοι για περισσότερους από δύο μήνες, και δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμένουν για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί εντός του ξενοδοχείου ώστε να αποτραπεί οποιαδήποτε κίνηση θίγει τα συμφέροντα τους.

Η διοίκηση του ξενοδοχείου δεν παραλαμβάνει πλέον άλλους τουρίστες, τους οποίους διοχετεύει σε άλλα ξενοδοχεία.

Βασικός πιστωτής του ξενοδοχείου είναι η Alpha, στην οποία οι οφειλές διαμορφώνονται περίπου στα 33 εκατ. ευρώ. Στο παρελθόν είχε επιδιώξει να βγάλει σε πλειστηριασμό το εμβληματικό ξενοδοχείο, ωστόσο την τελευταία στιγμή σταμάτησε καθώς έγιναν συνεννοήσεις με την οικογένεια Παρασκευαίδη που το κατέχει.

Το Athens Ledra ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1980 από τον Γεώργιο Παρασκευαΐδη. Ύστερα από τον θάνατό του, τον Δεκέμβριο του 2007, η οικογένειά συνέχισε να το ελέγχει. Το 2013 ολοκληρώθηκε η τριακονταετής σύμβαση με την αμερικανική αλυσίδα Marriott και μετονομάστηκε λίγους μήνες αργότερα από Ledra Marriott σε Athens Ledra.

Το Συνδικάτο Επισιτισμού, Τουρισμού και Ξενοδοχείων επισημαίνει την ανάγκη ο αγώνας των εργαζομένων του ξενοδοχείου «Athens Ledra» να γίνει υπόθεση του κλάδου.

Όπως τονίζει, με αφορμή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο «Athens Ledra», του ομίλου εταιρειών του Παρασκευαΐδη, λόγω της απληρωσιάς και της αβεβαιότητας για το εργασιακό τους μέλλον, το συνδικάτο και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ σε κάθε ξενοδοχείο, σε κάθε επισιτιστικό κατάστημα είναι στο πλευρό τους στηρίζοντας το δίκαιο αγώνα τους.

Η ανακοίνωση του ξενοδοχείου

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk