Σε λειτουργία τίθεται το δημόσιο Οδοντιατρικό Κέντρο στο πλαίσιο του ΠΕΔΥ, με υπηρεσίες που καλύπτουν όλο το φάσμα της στοματικής υγιεινής, στην οδό Λένορμαν στην Αθήνα. Η 1η ΥΠΕ Αττικής προχώρησε σε ανασχεδιασμό του πλαισίου λειτουργίας της πρωτοβάθμιας οδοντιατρικής περίθαλψης, με στόχο την παροχή ολοκληρωμένης οδοντιατρικής φροντίδας στο σύνολο του πληθυσμού, την καλύτερη αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων, τον εμπλουτισμό και την ποιοτική αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών.

Στις νέες εγκαταστάσεις του Τοπικού Ιατρείου Λένορμαν (επί της οδού Λένορμαν 200) βρίσκονται στη διάθεση των πολιτών τα παρακάτω Ιατρεία:
1. Οδοντοθεραπευτικό (έλεγχος και ολοκληρωμένη θεραπεία)
2. Παιδοδοντικό (πρόληψη και ολοκληρωμένη θεραπεία)
3. Ορθοδοντικό για παιδιά ηλικίας 9-13 ετών (διάγνωση και θεραπεία)
4. Γναθοχειρουργικό (όλο το φάσμα της γναθοπροσωπικής χειρουργικής)
5. Οδοντοπροσθετικό (έλεγχος και θεραπεία)

Τρία εξειδικευμένα Εργαστήρια στελεχωμένα με έμπειρο τεχνικό και επιστημονικό προσωπικό παρέχουν την απαραίτητη τεχνική υποστήριξη στο έργο του Οδοντιατρικού Κέντρου:
1. Ακτινολογικό Εργαστήριο, για πανοραμικές ακτινογραφίες στόματος
2. Οδοντοπροσθετικό Εργαστήριο, στο οποίο κατασκευάζονται και επισκευάζονται οδοντοστοιχίες
3. Ορθοδοντικό Εργαστήριο, στο οποίο κατασκευάζονται και επισκευάζονται οι κινητοί ορθοδοντικοί μηχανισμοί.

Το έργο των παραπάνω Ιατρείων υποστηρίζεται από Καρδιολογικό, Ωτορινολαρυγγολογικό και Οφθαλμολογικό Ιατρείο, τα οποία υποδέχονται ταυτόχρονα και μεμονωμένα περιστατικά ανηλίκων.

Το Τοπικό Ιατρείο (Οδοντιατρικό Κέντρο) Λένορμαν δεν απευθύνεται μόνο στους κατοίκους της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας, αλλά σε όλο τον πληθυσμό της Αττικής, όπως και όμορων νομών που δεν παρέχουν ανάλογες υπηρεσίες. Οι πολίτες μπορούν να προγραμματίζουν τα ραντεβού τους καλώντας σε κάποιο από τα 5-ψήφια νούμερα στα οποία ρυθμίζονται τα ραντεβού στο ΠΕΔΥ.

Σε ανακοίνωση της η 1η ΥΠΕ επισημαίνει ότι «υλοποιώντας τον πρώτο στόχο του σχεδιασμού μας, την παροχή ολοκληρωμένης οδοντιατρικής φροντίδας στο σύνολο του πληθυσμού, διαμορφώσαμε και λειτουργούμε ένα δημόσιο Οδοντιατρικό Κέντρο, με υπηρεσίες που καλύπτουν όλο το φάσμα της στοματικής υγιεινής».

Και προσθέτει: «Θεωρούμε πως δεν πρόκειται για παροχή μόνο υγειονομικού αλλά και κοινωνικού χαρακτήρα, που συμβάλλει στη μείωση των ανισοτήτων, καθώς πολλές από τις αναφερόμενες εξειδικευμένες οδοντιατρικές υπηρεσίες, όπως η ορθοδοντική και η οδοντοπροσθετική, συγκαταλέγονται στις πιο δαπανηρές θεραπείες για τα νοικοκυριά»

Να σημειωθεί ότι, η 1η ΥΠΕ καταρτίζει πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου για το διάστημα Φθινόπωρο 2016 έως και Άνοιξη 2017 που προβλέπει χρήση σύγχρονου επιστημονικού υλικού, ευρύτερη γεωγραφική διασπορά, θέσπιση κριτηρίων αξιολόγησης, διαδικασίες ανατροφοδότησης, ανάπτυξη συνεργασιών με φορείς και συλλόγους, αμφίδρομη επικοινωνία με εκπαιδευτικούς και γονείς, ποιοτική ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων.